Lilla Rara Sara

2009-06-30
20:36:56

trettionde juni tjugohundranio
Trettio minuter till jag kan sätta igång TV:n, börja dammsuga och väsnas i lägenheten. Jisses vad tiden kan gå sakta när man istället vill att den ska flyga iväg. Som en jumbojet. Eller i alla fall en motorbåt...

2009-06-30
20:03:24

Work work work
Kände att det var dags att tvätta makeupborstarna idag. Makeupväskan ser jag över i helgen när jag har tid och är nyopererad. Då har jag all tid i världen känns det som. Bara orken finns...

Nu ska jag passa på att handtvätta Marni linnet och se över lite bilder från helgen som gått innan man går och lägger sig till ljudet av tv:n. I natt blir det en tur till Köpenhamn med Karln. Jobbelijobb.

2009-06-30
12:18:34

Cosy things
Dagens inköp i stan blev en morgonrock från Calida. Känns som det mest ultimata att knalla runt i här hemma efter en dusch efter operationen.
Gick sedan runt i värmen och kollade utbudet av Hanky Panky och måste säga att Mint&Vintage har det bästa utbudet, där slår de Twilfit på fingrarna. I Love Hanky Panky!

Nu blir det lite vila.
Stor bild

2009-06-30
10:13:06

En helt vanlig tisdag förmodligen?
Känner mig fortfarande som en klubbad säl. Beror väl på att jag börjar slappna av och förbereda mig inte för op nu. Kommer väl vara så trött när jag ligger på operationsbordet att de inte kommer behöva narkos. Skämt o sido.
Jag gillar att bli sövd. Det är en speciell känsla precis innan man försvinner. Behaglig liksom. Sen kommer jag vakna upp lite lättare och behöva smärtstillade. Men what the heck, vill man vara fin så får man...

Nu har jag lagt in alla bilderna från helgen, druckit mitt kaffe (yepp!) och ska strax ner på stan. Småsaker som skall fixas och ska spana lite på bikini.

I bakgrunden hörs the man in black. Johnny Cash.


2009-06-30
10:03:10

Copy Cat
Mamma köpte Elisabeth Ardens nya mineral bronzer för ett tag sen och jag blev helt facinerad av det. Så smidigt att man kan vrida fram precis så mycket puder man vill ha just för stunden. Inget överflöd och kladd. Sen dess har jag bara väntat på att min bronzer från Dior ska ta slut och nu är det så lite kvar att jag gick och köpte ett puder från Elisabeth Arden själv.
Gillar mest mineral makeup så då passar denna mycket bättre än Diors (som också är bra, men inte mineral).

330kr på Kicks.

2009-06-30
09:57:46

Ferrari 348 GTS
Jag älskar snabba bilar. Stora bilar. Bränsledyra bilar. Till och med bränslesnåla. Vissa. Gärna i en klatshig färg. Som denna. Röd. Sportbilens färg.
250 tillverkade, 3 i Sverige, 1 i garaget.

Spenderade en del av söndagen med svärfar i denna. Susade på vägarna och i lite mer lugna hastigheter fick jag växla!


2009-06-29
15:16:30

För alla oss som gilla Kalle och Chokladfabriken
Är det någon mer än jag som ser fram emot Tim Burtons version av Alice in Wonderland när man ser dessa bilder på Johnny Depp som Hattmakaren och Helena Bonham Carter som Hjärter Dam?
Michael Sheen som Den vita kaninen och Anne Hathaway som den vita drottningen, kan väl inte bli annat är succé?

2010 har filmen biopremiär.


Michael Sheen White Rabbit Alice in Wonderland
Alice in Wonderland The White Queen (Anne Hathaway)

Bilder från Disney.

2009-06-29
09:23:43

Let it go on
Känner mig som en klubbad säl numer. Kan sova hur länge som helst och det är så olikt mig. Får nästan dåligt samvete när jag bara vilar. Om bara inte ögonnen gått ikors hela tiden..

Helgen har gått i vågor. Massa lugn för mig och mycket jobb för Karln. Har umgåtts lite med killarna på Ring Knutstorp (STCC) och igår tog svärfar och jag skryt och fart rundan med den lilla röda bilen haha.

Nu är det mest massa fix inför operationen. Saker jag vill ha gjorda här hemma.
Strax är frukosten uppäten, hunden skall ut och jag ska cykla och handla. Världens bästa investering. Cyklen. Dock säger de att jag inte ska cykla de närmsta veckorna.. Vi får väl se...!

2009-06-25
11:14:12

Baka liten kaka
Det blir ingen prinsesstårta idag men däremot urgoda brownies med vitchoklad och pecannötter.

Väntar på att den ska bli klar i ungen sen ska hunden och jag ut i solen en sväng. Glasyren blir ikväll när kakan svalnat.

Och så ska det fixas med garderoben. hängas om och sorteras allt inför operationen så jag kan nå mina kläder.. Kommer ju inte få sträcka mig så värst..

2009-06-25
09:47:01

Time out
Idag är en sån där dag då allt går i ett och jag är för trött för det. Nervositeten inför nästa vecka har börjat komma och jag antar att jag kan göra lite i morgon med..

Eller bara få allt gjort och ge fan i att lata sig?
Vi kör på det!

2009-06-24
07:25:12

Morgonrutin
Snoozade femtielva gånger i morse. Även om man var pigg var det så mysigt att ligga och gosa med hunden. Till slut blev det för varmt.

Upp, måste ha kaffe, fixa till sig, kaffe, korv på guldgrovamacka, frukost i arbetsrummet. Nerdragna persienner, mys belysning. Lösa korsord och lyssna på Rixmorron Zoo. Snart dags för morgonpromenad med bästisen och jag har fångat dagen!

Note to myself:
Köp röd sytråd.

2009-06-23
22:29:41

Airedale terriern
Trogen helgosig vän i vått och torrt. Let me present 3åriga Svea!


2009-06-23
21:44:43

Paradis Hamn


Paradis Hamn vid Kullaberg för några dagar sedan.

Promenad med hundarna och sedan fika på Flickorna Lundgren. Fika smakar nog aldrig lika gott som där..

Avslutar dagen med ett stort leende på läpparna och färska jordgubbar. Fina ord från ny arbetsplats gjorde eftermiddagen. Det och jordgubbarna från mamma ;-)

2009-06-23
20:59:54

Två flugor i en smäll
Dammsög hemmet och gick in nya skorna på en gång.

Nu blir de lite tv och kaffe!

Linne: Marni
Bälte: Angelo
Shorts:Pakko Litto


2009-06-23
13:55:39

Meet Chloe

9 cm kärlek.

Kärleken från Karln byts mot materiella saker när han inte är hos mig så mycket. Skämt o sido. Min present till mig själv för allt som händer nu.
Kanoners!

ps. Alla ni (förvånad över den tre siffriga siffran) som varit inne här på bloggen medans jag inte bloggat, ni kan väl börja kommentera?  Det blir roligare då.. typ ;-)

2009-06-15
20:07:51

Fell in Love with a boy
Dricker min espresso, lyssnar på Joss Stone och njuter i fulla drag.

Vi lånade hem nya Wallanderfilmen från mamma och pappa ikväll som vi ska se om en stund. Karln skall bara jobba klart lite inne på kontoret. Undertiden sitter jag här med kaffet, läser bloggar och funderar över mitt liv.
Läser att "Stina-Lee" ska ha barn om några månader! Hon har verkligen lyckats dölja det. Skriver att hon inte vill blanda in barnet i bloggen och det har hon helt rätt i.

Anser att man inte ska blanda in andra här. Allt som kan skada andra på ett eller annat sätt. Allt som kan skada en själv skall inte heller visas/skrivas. Jag har några veckor kvar att besluta mig om hur jag skall göra.

Tjipp!

2009-06-13
09:36:26

Love Gossip
Kvällen blev otroligt mysig. Lyckades med maten trots att jag bara sett rätten på bild och matchade med vinet till riktigt bra.

Nu vankas det bröllop om några timmar. Jag ska ha på mig min Betsy Johnson klänning, älskar den!
Såå... dags för några koppar kaffe, lite mat och beautytime!

Eminen i stereon. Så kul att han kommit ut med lite nytt!

2009-06-12
13:17:49

Messy or not?
6 passionsfrukter i skålen. Snart LOKA passion i glaset. Ljusen är tända och jag hör regnet smattra mot fönstret. Mysigt värre! Idag tillåter jag mig själv till vila efter en massa jäkt och fläng på sistone. Nästa ansträning blir att gå till kemtvätten och att slänga soporna.
Så länge blir det vågrätt i soffan med hunden som värmedyna.

Oprah på tv och det handlar om städning och organisering. Kan det bli mer intressant? Skulle inte tro det ,-)
Jag menar det!

Ringde nyss och avboka bordet på restauragen karln och jag skulle äta på ikväll.
Mysigare med en god middag hemma med tanke på vädret. Hög mysfaktor!
Ska tillaga lax, pesto och nypotatis bland annat och så lite gott vin på det kanske.


 

2009-06-12
10:44:51

You me & Dupree?
Snarare jag, hunden och soffan fylld med kuddar. En filt på benen. Sopranos på 50-tummmaren.
Önsketänkande för stunden verklighet om ett tag. Måste ut i regnet. Tvi!
Till kemtvätten, banken och hemköp. Lär ta sin lilla tid i detta väder.

2009-06-12
10:22:37

Triss i luktegott


Nu är det nog ingen hemlighet att jag är svag för Marc Jacobs dofter?

2009-06-12
10:17:40

The name Pink
I bakgrunden har jag sången Mockingbird med Toby Keith och hans dotter Krystal. Riktigt white trash namn! Krystal alltså. Men hon kan sjunga. Älskar den sången.

I köket har jag dessa i antalet fem. Lika många år sedan jag tog studenten. Älskar dessa blommor.

I köket finns även detta äckliga the. som bloggare skriver om det. Oj så  gott det skall vara. Har de aldrig druckit riktigt the då? Detta smakar bara saft. För sött. EKO är det i alla fall, alltid något även om det smakar saft. Varm saft.

2009-06-12
10:08:48

Vatten för att orka
Mina förbannade kaffekapslar. Älskar dem. Olika färger. Skulle jag någon gång vara uttråkad kan jag leka med dem medans jag dricker min kopp. Lila är favoriten. Både i smak och färg. Det finns en rosa numer också. Ljusrosa från Colombia. Memories. Den spars. Limited edition. Ljusgul är också god and limited to. Söta svärmor fick mitt ena rör. Hon hade inga egna av den färgen.

De får mig att leva dagar som dessa. Piggna till när man tittar ut genom fönstret. Då regner öser ner och jag har en "to do list" som aldrig tycks ta slut. Tycker synd om studenterna som tar studenten nu. Blöta fina kläder. Men mindre fylla.
Det ösregnade lite på min student, precis innan vi skulle springa ut. Igår var det exakt fem år sedan påminde kära Anna mig. FEM ÅR! När jag tänker tillbaka var jag så liten. Lilla Sara. Är fortfarande Lilla Sara i vissas ögon. Jag kommer aldrig att växa ikapp, ni kommer alltid vara äldre.
Det fina med att bli äldre är att man träffat kärleken. På kuppen får man två extraföräldrar. Allt utan en skilsmässa. Mina är så himla goa. Mina riktiga med.

Anyway. Idag blir en lång dag. Ond dag. Väderrelaterat. Idag känner jag att jag lever.


Min nya Marimeko skål från Ittala.

2009-06-08
09:32:11

You never thought that

Är tillbaka hemma igen, efter en fantastisk weekend i Sthlm med karln och svärfamiljen.

We will always have Södertälje hamn!
Svärfar och jag roade oss 60 mil motorväg ihop medans karln sov ut, han kom nämligen hem från jobb mitt i natten ca 20 min innan vi skulle köra i fredags morse (sen hann han vara hemma en timme igår innan han fick åka iväg igen.. MAGSÅR HALLÅ!?).

Karln skämtade om Dolce Vita, det var inget skämt tydligen..
Det har varit väldigt mycket umgås och lite shopping. Fina Sassa hade rekat stan och vi styrde skorna mot Mathilde så fort vårt Josef Frank tyg från Svensk Tenn var inhandlat. Varför finns inte Mathilde utanför Sthlm? Så fin och underbar butik! Odd Molly och HunkyDory fick lämna butiken för min skull.
Stickat från Zara blev det också samt en stor kasse med kaffe från Nespresso. Ett behov av magsås för mig kanske? Kommer nog aldrig komma upp i Sassas dagliga kaffe ranson á 20-24 koppar! Superwoman med supermage mån tro?
Nåja, Môet Champange på Öfre, läckra middagar i vilmet på Viktoria och trevlig sällskap i form av ny släkt under lördagskvällen. Kvällen innan var det vernissage på KTH och rödtjut bland härliga människor samt middag på Vapiano(också något som borde komma ner hit till Skåne!). Hann mitt i alltihopa träffa Veronica med för lunch mitt emot NK och sedan fikade vi med Naomi och min Karl på Le Café i Sturegallerian i några riktigt sköna soffor!

Nu är vi i alla fall hemma igen, efter härliga hotellfrukostar och hotellsängar. Bodde vid Humlegården på samma hotell som landslaget och stämningen var väl inte den muntraste igår efter matchen!
Elsa är hem hämtad från där hon varit och Karln är tillbaka på jobb as usual. Själv har jag precis varit och röntgat halsryggen inför bröstoperationen, dricker nu mitt förbannade kaffe och väntar på att mamma ska komma och hämta mig.


Saya

2009-06-04
15:17:48

Min ord i meningar.
En vecka sedan sist. Känner att jag är på väg mot toppen. Har nog aldrig mått så bra som jag gör nu. Det är mycket som händer och sker för tillfället men det kommer jag att behålla för mig själv och vännerna i min närhet. Men det kommer nog ske stora förändringar!

För att lite glida från.. Varför omge sig med folk man inte mår bra av överhuvudtaget?
Lite för nyfikna, lite för bittra, lite för stolta, lite för egoistiska och lite för envisa.
Nej då är det dags att själv vara egoistisk. Inte till överdrift men shiet...
Det kommer och går och kanske hittar man tillbaka till varandra, kanske inte.

Nu beger sig Karln, jag och svärfar ut på roadtrip. Upp till svågern och svärmodern i huvudstaden. Hotellvistelse för hela slanten vid Stureplan och mys. Vernissage, vin, god mat. Massa shopping (Älskling, L-o-u-i-s- V-u-i-t-t-o-n, lämna kortet där innan du sticker o kollar på bilar! Haha!! ) och vänner.
Ska bli skönt med lite ledighet ihop Karln och jag då vi knappt ses numer. Titulerar mig nästan särbo och han funderar starkt på att skaffa en extrasäng på jobb. Men när vi väl ses, sådär lagom till natten. Så känner jag mig nykär igen. Uppskattar stunderna med honom så himla mycket och förstår att han är mannen i mitt liv.


By the way.. Semestertider nu. Hoppas veckorna går snabbt.

Vi ses när vi ses! (men på rätt plats haha!)