Lilla Rara Sara

2009-05-28
07:27:16

God morgon
Innan R möter upp mig så vill jag få till ett inlägg. Några ord, en mening eller så..

Med pollenallergin är det sådär, verkar inte blåsa lika mycket idag så kanske kanske blir det bättre under dagen? Har ingen större lust att vara snorunge idag...
Annars går det nog över när jag gifter mig som äldre brukar säga!

Morgonpromenad väntas och efter det ska R och jag cykla iväg. Mycket motion här!

Veckan har verkligen sprungit iväg, precis som den förra och jag verkligen längtar till helgen! På fredag blir det grillning med vänner och på lördag blir det Österlen. Sen har vi nästa vecka som jag verkligen håller tummarna för!
OK, detta blev ganska innehållslöst...
Ciao!


// Håll tummarna nu!

2009-05-27
11:29:56

Tricky one
Igår kväll kom pollenallergin som en riktig smocka. Har inte kunnat sova under hela natten men somnade strax efter fem av ren utmattning. Vaknade nu halv elva och ringde vårdcentralen. Dags för annan allergimedicin kanske? Ingen ledig  tid förren nästa vecka, kunde återkomma i morgon bitti prick åtta för att kanske få en akutid. Jo man tackar. Tills dess skall jag andas genom munnen och se riktigt dum ut.

Inbillar jag mig men blir det inte bättre av att vara utomhus när allergin är svårare? Luften är ju inte lika instängd där? Eller det är bara jag som yrar?
I alla fall så blir det en promenad med hunden nu. Birkabröd på Viktoria med och film. Har jag riktig tur så kommer mamma inom för en kopp kaffe. Sen är det telefonen som gäller..

2009-05-26
09:57:40

Över en kopp Vivalto

Känner mig dum som var helt väck i morse. Den lilla tiden jag fick med karln var jag sömnig och knappt vid medvetandet. Sov med andra ord. I morgon ska jag skärpa mig. Vill jag träffa min karl om dagarna så får jag baske mig gå upp klockan sex på morgnarna och inte senare.
Har jag tur så är han hemma innan läggdags och då är jag vaken vid godnattpussen!

Nu ska Elsa och jag ut. Vi är lite ovänner. Jag har klippt klorna på henne för första gången, något som karln annars brukar göra och det uppskattades inte. Hon skyr mig som pesten nu och är helst inte i samma rum som mig men går jag ut och leker med henne så tror jag hon ändrar uppfattning :-)

Jag hoppas att värmen kommer idag, i Stockholm ska det ju vara ganska varmt. Hade varit härligt att få dra på sig shortsen utan köldskador och förfrusna tår..

2009-05-25
15:18:14

I brist på annat!
SKOR: Ballerinaskor från Trampolin.
SNEAKERS: Vita Hilfiger.
JEANS: Polo Ralph Lauren.
T-SHIRT: Gina Tricot och Filippa K.
UNDERKLÄDER: Hanky Panky.
VÄSKA: Prada, Burberry och French Connection.
PLÅNBOK: Marc by Marc Jacobs men är sugen på en ny lite mindre.
SOLGLASÖGON: Ray-Ban.
KLOCKA: Burberry.
SMYCKEN: Förlovningeringen, pärlörhången och ett halsband från Efva Attling jag fått av Karln.
TV: Samsung 50 tum.
HEMMABIO: Ett Bose Lifestyle system.
MOBILTELEFON: SonyEricsson.
MP3: En silvrig Ipod.
DATOR: En blå Acer ONE.
SMINK: Mascara från Smashbox, mineralpuder från I.D. Minerals, rouge från Lars Wallin, ögonbrynsskugga från Smashbox, kajalpenna från Smashbox, läppbalsam från Lypsyloch ögonskugga från Isadora.
ANSIKTSKRÄM: Lancôme Primordiale Skin Recharge.
DEODERANT: Rexona aloe vera.
TANDKRÄM: Colgate.
SCHAMPO/BALSAM: Barnängen vs Kerasté.
TVÅL: Barnängen aprikos.
PARFYM: Christina Aguileras första doft samt Marc Jacobs Pear samt Basil
MINERALVATTEN: Egenbubblat eller Ramlösa.
VIN: Rött.
DRINK: Mojito eller Gin&Tonix.
BRÖD: Hembakat.
MAT: Grillat, kött/gisk/kyckling och en god sallad till.
GLASS: Ben & Jerrys.
GODIS: Choklad.
SÄNG: Ikea.
LAKAN: Hemtex.
FRISÖRSALONG: De Calma.
DAGSTIDNING: Aftonbladet.
MAGASIN: Vogue, ELLE, ELLE MAT&VIN.

2009-05-25
09:21:22

Helgens Bravader
Helgen som varit har verkligen varit underbar. har mestadels spenderat den med Karln och hans föräldar. Bland annat på dop då det var lilla Jonatans tur att döpas. Det blev väldigt mycket familjesnack där och ögonbryn som höjdes!
IOch igår när svärmor jobbade så var vi i Pålsjö Skog med svärfar och hundarna. Father in law plockade liljekonvalj till svärdotter som hon nu ställt på balkogen. Blir så när ,man är allergisk. Men vackra är de och barndomsminnen väcker de.
Bjöd på grillat och äpplepaj efter det medans hundarna röjde i vardagsrummet, tur att man ska städa idag!

Förutom dopet då och fredagens fest hos Erson (sällan man har hemmafest numer, riktigt kul! Mer hemmafester önskas!) så har det varit ganska lugnt. Sov ända till tolv igår! Sedan for vi ut till Väla för att kolla lite innan vi mötte upp svärfar...

Idag har en del av veckans grönsaker inhandlats. Kom upp i den nätta summan 150 kr och jag började fundera för hur mycket vi egentligen lägger på grönt i månaden. Detta lär nog bara räcka 3 dagar så.. Är det nyttigt så är det och jäkligt gott också för den delen!
Nu däremot, efter en andra kopp Roma så ska jag cykla och få naglarna gjorda av söta C.


Rödingen :-)

2009-05-22
12:37:54

Nice days



De säger jag brås på mamma. De säger också att Mini är lik mig.
Tur för dem!


Nu skall jag sätta på mig ett ansikte och dra mig ut!

2009-05-22
10:15:55

Bara för att..
Jag är ingen bolmare i vanliga fall. Det är mest när det är fest med tjejerna som jag röker ciggaretter. Ibland på en uteservering när vädret är fint men absolut inte ofta. Men bara för att jag nu har rökförbud fram till 1 månad efter min operation så jag är grymt röksugen...
Man kan bli less på sig själv!

Det måste vara för att jag inte får...?

Saya smokes vattenpipa for the first time!

2009-05-22
09:50:01

Friday!
Väcktes i natt av bunder och brak utanför fönstret. oväder. Så lite trött är man. Syns inte ett spår av det nu på förmiddagen, lite blött på marken men inget mer. Fredag igen, tycker bara dagarna rinner iväg. Har en händelserik sommar framför mig så inget mig emot att dagarna springer förbi. Bara jag hinner få saker och ting gjort!

Tvättmaskinen är igång, jag dricker min andra kopp morgonkaffe och väntar på det där samtalet. Ringer det inte innan lunch ringer jag själv. Är det fel?



Nu ska det bakas bröd! Killarna åt ju som sagt upp det förra jag baka. I helgen skall det göras räkmackor och då behövs kavring!

2009-05-21
20:35:50

Homemade BBQ
Rödspätta får det bli i morgon. Idag blev det nypotatis, grillat kött, sparris, sugarpeas med homemade BBQsaus samt homemade kryddsmös med persilja och parmesan i. Så himla gott!

Efteråt satt vi bara på balkongen och mös och drack vin.

Ben 6 Jerry´s Sorbet med Mango och bär blev det till efterrätt. Riktigt frisk och god!


Nu ska jag dricka upp mitt koffeinfria nespressokaffe och sedan krypa ner i sängen med min bok. spännande va?

2009-05-21
12:30:16

I Love Mango
Cyklade iväg för att köpa nypotatis. Kommer hem med; givetvis nypotatis, Sköna hem, ny handduk och röding!

Handduken matchar perfekt inne i köket. Kul att man kan göra små fynd på Ica MAXI. 24 kronor liksom...
Tänk vad mycket något så lite som att byta handdukar/kuddar i ett rum kan göra. Det är vad vi håller på med här hemma nu. Bort med lila, rosa och guld och in med östkusten!

Nu skall jag sätta mig i balkogen, blädda igenom Sköna Hem och dricka isthe med mango smak.

2009-05-21
12:21:41

My new shoes
Vid närmre eftertanke så kan de se lite tantiga ut. Jag gillar dem, då är jag hellre lite tant. Hellre det än fjortis ,-)
Är inget stor fan av skor med smal klack eller spetsig tå. Dessa är perfekta, rundad tå och grov klack. Lagom mycket lila på dem, då passar dem till allt.
Lätta och bekväma att gå i, precis som det ska va!

Nu är nästa mål att skaffa kilklack. Sådana har jag inte..

2009-05-21
10:42:52

Somes words
Medans karln var på träning och jobb så hann jag med både städning, tvätt, baka bröd samt göra fem olika lunchlådor till honom. Good Girl! (bara en parantes som jag är nöjd med haha)
Hann även att flytta in kohuden i sovrummet och inse att vi behöver nya kuddar till soffan. Får införskaffas i Stockholm om några veckor. Det, ny plånbok, kaffe samt koftor.

Kvällen blev sen igår, men trevlig.
Kaffe, nybaktat bröd och brownies. Kanske inte den bästa kombon vid tio på kvällen med what the heck!
Satt och fulade oss, snacka, pratade om Gotland och senaste Fast and the fuirouis (stavning?) filmen med Vin Diesel.
Jag menade att Vin Diesel är urläcker och Fabbe kommer med ett Fabbeskämt.
 "Jag förstår inte varför tjejer alltid ska blanda vin med diesel"

Hamnade i sängen en bit efter midnatt med en bok framför mig. Finns inget bättre sätt att varva ner innan läggdags än med en bok!

Idag har jag sovit ut. Ätit en sen fruksot med karln innan han och hunden stack till jobb för lite helgjobb. Själv ska ta ut cyklen på en runda och införskaffa nypotatis. Ikväll blir det oxkött, nypotatis, färsk sparris och hemlagad BBQsaus!

Vad ska ni göra idagf?

2009-05-21
10:21:21

Ego pics
Some days are good.


2009-05-20
08:20:30

Du doftar så gott och du dansar så bra

Försovit mig. Allt skall göras inom en halvtimme. Morgonstelheten med. Det får bli kaffe/dator/morgongympa vid datorn. Lillfisen sover fortfarande men strax skall jag ta ut henne på en runda så jag själv kan cykla iväg.
Lyssnar på när Brolle tolkar Cornelius. Underbar röst. Sådär så att man ryser. Läste en bok om Cornelius för ett tag sedan, sen dess har jag uppskattat honom så mycket mer. Cornelius.


Min pollenallergi har tagit fart riktigt nu. Nomore eye makeup for me! Det kliar och rinner sådär fasligt irriterande.
Känner att jag lever. Men hoppas ändå att det är min dag. Min vecka. Min månad mitt år.

Hoppas ni får en trevlig dag!

2009-05-19
21:01:07

Very soon

Då jag är ganska sen av mig så upptäckte jag Spotify idag. Wow säger jag bara. Sittero ch lyssnar på Toby nu. Toby Keith. My Man. Middagen ligger i magen. Gjorde egna potatisklyftor med den nya basilika kryddan och kryddade kycklingen med alla de andra. Olika bitar fick vars en krydda. Cacao&Chili gillades mest. Grillad sparris och grillade tomater till. Sitter och riktigt njuter.

Sitter och pratar om min viktminskning med bästa killkompisen. Vi pratar om det mesta nuförtiden haha. Känns riktigt bra. Svärmor ringde nyss och gratulera , Veronica likadant. Är så glad att så många förstår mig, visar det och är glada för min skull ( av dem som vet om det ).
Nere i Malmö har jag nämligen sprungit på Akademi kliniken...

Nu lyssnar jag på Will Smith - Girls ain´t nothing but trouble. Får mig att tänka på barndomen. Min skyddsängel och storebror. Drömde att han skulle vara min riktiga bror, tänk att få ha ett syskon! Känslorna var nog besvarade för han skyddade mig mot allt utom kärlek även om han försökte och ville. Kallade mig lillasyster och fanns alltid där. Nu skall man kalla sig vuxen...

Nu blir det Desperate Housewifes på Kanal 5. Skall tänka på Veronica då sa hon. Räddade henne på Willys idag. Saknar den kvinnan!

2009-05-19
12:56:03

Looki Looki
Titta den blommar. Igen! Två stycken till och med!

2009-05-19
12:53:45

Torka disken

Från Dan och Anki. Hänga fint i köket. Typ på spishandtaget. Torka lite allt möjligt är uppdraget och se snygg ut. Lätt match. 

2009-05-19
12:48:33

Smell it!

Vi behövde nya kryddor där hemma... Eller var den meningen en ren ursäkt för att plocka på sig dessa på mataffären? Fröjd för ögat och luktar himmelskt.

Bästisen gjorde mig sällskap till Maxi idag. Riktigt kul med sällskap då jag oftast är ensam med handlingen. Storhandling denna gången med en massa kött, kryddor och grönsaker. Sugarpeas till Karln för att göra honom glad. Allt fick plats i cykelkorgen, kan ju inte bli bättre!
Väl hemma drack vi Nespressokaffe och åt brownies på balkongen.  

Så härligt!

2009-05-17
14:26:10

Sunny Sunday

Farbror och faster har varit hemma hos oss idag på fika och inspekterat lägenheten. då de numer bor utomlands så har de inte varit i hemlandet sen vi flyttade. Jag hade bakat kanelbullar och gjort brownies med valnötter, vitchoklad, glasyr och varma hallon. Uppskattades alla!
 
Resten av söndagen blir lugn (inte för att det var så stressigt att fika..). God mat ikväll igen och efter Gossip Girl ska vi hämta racebilen då den skall köras i morgon samt att jag ska ha med pappas bil hem. Jag ska nämligen ner till Malmö igen! Berättar kanske mer vad det är jag gör där nere...

Gårdagen var helt ljuvlig. Bakade här hemma under förmiddagen och sen stack jag och S till Väla. Fick med mig ett par jättefina pumps hem som jag fick av karln i form av presentkort (blir lättast så, då får man välja själv och han slipper följa med haha!). På kvällen hade C lagat en helt fantastiskt god middag hemma hos henne. God mat, goda drinkar och ljuvligt sällskap. Sen rökte jag för första gången vattenpipa (svennebanan som man är haha) och det var riktigt kul och gott!

2009-05-15
17:42:46

Fantastiska fredag!
Har haft en underbar dag i Malmö med lillasyster Mini. Hon har köpt massa fint och ja.. det får ni se sen!

Nu ska jag byta om sedan blri det mat på tapasbaren med tjejerna=)

2009-05-14
15:17:39

Varning för Internskämt

I nya cosmopolitan så står det vad Männen gillar att göra på sommaren, en av sakerna är att sköta grillen...

Själva texten får mig att tänka på varm potatisgratäng i Valsnäs och en bränd mage. Massa öl, tyska och riktigt många skratt. Det var en rolig helg ;-)

Det får mig också att tänka på min Karl som envisas med att ha stor grill och alltid vill grilla. Men jag klagar inte. Det är gott med grillat. Vare sig det är kött, grönsaker eller eine kleine bratwurst!

2009-05-14
14:47:20

I Promise! This is the last one!
Nån gång i ett svullosammanhang så lovade jag mig själv att minska på godiset. Det har jag gjort, äter nästan inget godis numer. Förutom pralinerna från Peter Bier på lördagar och idag blev det lite choklad från maraboue.
Ni vet de där rullarna. Inbillar mig att de är som godast i rullar.
Inga chokladkakor. Rullar bara känn på namnet.

Vissa dagar ska man få lov att kränga. Så man känner sig sådär svullen igen och lovar sig att man ska minsta på godiset..


Lär ju bli en påse kaffebönor på lördag med. Dyrt lördagsgodis men ack så gott!

2009-05-14
13:00:20

Trasigt suddiga

Trashade som jag skrev tidigare ett par av mina jeans igår kväll och jag blev riktigt nöjd! däremot så blev kortet inte så bra. får väl lära karln att hantera en kamera så han kan ta lite bilder...
Även gamla hundar kan man lära sitta, med lite tålamod!


2009-05-14
12:44:40

Apricot Coral
Hunden kom ut och jag hamnade på cyklen. Ica MAXI. Det blir inte så mycket mat hemma för mig i helgen men kände att jag fick se till att det var god mat hemma till karln. Sen blir det browniebak och där behövs ingredienser. R´s och mina favoriter så det lär nog bli en hemmafika för oss i nästa vecka med.

Det härliga med den stora matbutiken är att de säljer smink numer. Alla budget märken känns de som att de har nu, perfekt när det gäller nagellack! Speciellt om man tröttnar ganska snabbt på färgerna.
Nu kände jag attr det var dags att byta ut Chanels guldiga lack mot Isadoras Apricot Coral.

Läckert och riktigt snyggt nu i vår när man börjar bli lite brun!



Sakta men säkert har jag börjat få dille på Ekologiskt, inte så dumt..

2009-05-14
10:48:39

Intiminlägg

Inbillade mig att jag skulle komma upp lätt och smidigt i morse. Sure! Jag känner mig själv och borde ju ha insett att too much activity leder till ledont och behov av mer sömn. Snoozade väckarklockan till halv nio idag och är sådär härligt morgonstel nu.
Fingrarna känns som träpinnar knapprandes på tangentbordet. Lycka är att hålla i den varma kaffekoppen. Värme är skönt. Fingrarna fortsätter vara stela och även när jag släppt koppen så håller fingrarna samma kopp-hållandeform. Kan assistera som mugghållare till folk om det behövs.  Perfekt i exemptelvis bilar som saknar mugghållare, jag gillar att åka bil. Göra med. Kan köra med träpinnar!
Automat då.

Jag tackar Gudarna (eller Gud) för att jag har en morgontrött hund som sover länge. Idag lär hon nog tack och lov sova en stund till då hon varit uppe och hostat och gått runt det lilla livet.
Innan det är dags för kisserundan så har jag förhoppningsvis fått bukt med mitt hår.
Har för en gång skull hyfsat långt hår och har börjat att sova med det i en knut. Efter att ha rumlat runt i sänghamlen en hel natt ser det ut som ett jäkla knullrufs som man kallade det förr. Nu gäller det bara att fingrarna mjuknar upp och axlarna likaså så jag får av det jäkla gummibandet och kan  borsta till hårmanen..
Önska jar kunde fläta håret, då är gummisnodden längre ner så jag lättare når den om morgnarna plus att detä r fint med lite lockigt hår..

Ballerinaskor är jag ett stort fan av just idag. Inget meck med skosnören som det är med mina fina tygskor. Har ni knytit skor med träpinnar någon gång?  Risten att snubbla över snosnören är maximal, om man inte vill ha en gångstil a lá jag har skitit på mig, då kan snubblet minimeras. Ballerina skorna kan man bokstavligt hoppa in i (om nu knäna tillåter ett hopp annars kan man varsamt kliva in i dem).

V
ärre är det med jeansen, ska jag kunna gå ut med värdigheten i behåll så måste jeansen knäppasoch då måste träpinnarna mjukna upp.
Hade kunnat ta tights men då måste armarna och axlarna jobba för att få på dem och det vill dem inte. Inte utan att jävlas med mig.

Fingrarna kanske mjuknar med en kopp kaffe till?
En kopp till i en redan väldigt rastlös kropp. Hade jag kunant hade jag klättrat på väggarna och rivit ner tapeter om vi haft några. Nu nöjer jag mig med att slå träpinnarna på tangentbordet.
Morgongympa.

Damn it´s nice to be a reumatiker!



ps. Det är nog lika bra med ett PS idag. Ett ps som i, jag är inte ute efter att folk ska tycka synd om mig. Tyck aldrig synd om mig. Jag har levt med detta i 10 år, jag kan hantera det även om det är jobbigt vissa dagar. Men vem har inte jobbiga dagar? Nobody is perfekt.
Med orden vill jag visa att jag inte alltid är den glada, pigga, alerta tjejen som är aldrig bangar.
Morgontimmarna är alltid så här, frågan är bara hur länge morgonstelheten är. Ibland räcker det med att ligga i sängen en stund extra och sträcka på sig, ibland känner jag mig som en vandrande pinne ända till läggdags.

Min kropp och jag är helt olika. Jag vill vara ute bland folk, möblera om, renovera, bygga om, fixa och dona gärna i 180km/h. Kroppen vill ta det lugnare. Dämpa tempot. Luta sig tillbaka. Vila. Det är en kamp och kompromiss som kan göra mig vansinnig..

Människorna runt omkring mig visar ett otroligt förstående för mina nej trots att jag inte är den alldra bästa på att förklara ontet.

2009-05-13
21:26:49

Lillfisen
Lillfisen Elsa är underbar att åka buss med. Hon sätter sig rakt på rumpan på sättet och bara chillar.
tittar på folket i bussen lite och tittar ut genom fönstret. Ibland lägger hon sig ner och somnar.

Annars så är busyman Karln helt underbar. Naturligtvis för att han är Mannen i Mitt Liv men också för att han fixar en massa bra. Som att jag ska få terrorisera en fotograf hela måndagen. Då får jag verkligen ta mig i kragen och börja engagera mig i kameran här hemma!


Nu ska jag nog slå på TV:n för första gången ikväll. Har fixat inne på kontoret hela kvällen och även tagit sönder ett par av mina jeans. Homemade trash!

2009-05-12
22:45:00

Flum i Punktform
* Helt plötsligt så var hela veckan fullspäckad. Ska på något vis hinna städa här hemma och baka något ljuvligt. 
Men vad vore en bal på slottet? Utan hembakat? Ingenting!
Stormtrivs för tillfället. Full fart. Försöker övervinna mina rädslor och somnar snabbt varje kväll av utmattning. Sakta men säkert så verkar pusslet läggas ihop. Inte många bitar kvar.

* Pulsen har gått i 200 idag i väntan på telefonsamtalet som aldrig kom. Hoppas att allt klaffar i morgon och att samtalet kommer fram. Ser fram emot morgondagen. Lätt träning för lederna på cyklen, slipper ha ont av att gå. Den cyklen har snart tjänat in alla bussbiljetter ;-)
 
* På torsdag blir det premiär för racebilen i dess nya utförande på träningen.

* Mamma kom på spontanfika idag, sen for vi ner till stan för att kika klänningar till bröllopet. Hittade urfina till Lillasyster Mini. Men lillasyster och jag ska leta efter fler i Malmö när hon ska hålla mig i handen. Världens bästa lillasyster.
Du skall veta att jag älskar dig
. Trots att du är tonåring, börjar växa om mig och tar mina kläder.
Så många år jag väntade på att få en syster. Det är så kul nu när du börjar bli stor!

* Jag glömde köpa pollenmedicin. Får skylla mig själv. Hinns med i morgon. Snabbis.

* Allt känns så rätt just nu. Vill inte veckla in det med ord. Känslan är stark. Vackra ord har sagt och jag smälter.

Nu vill jag bara det ska bli fredag, lördag och söndag.
Nu.. läggdags!

2009-05-12
07:22:10

Hälsoknarkare

Trodde jag var skonad från pollenallergin i år, så duktig som jag varit att ta pollentabletterna regebundet. I morse vaknar man upp med niagarafallet i snoken. Häller bokstavligt talat i mig massa Kan Jang och konstaterar att det är ju mot förkylning. Inte allergi. Måste skaffa sånt pulver man sprutar upp i näsan på hälsokost. Idag. Så fort hälsokosten öppnar. Punkt.

Då ska jag även passa på att kolla in lite detoxkurer. Dags att rensa kroppen inför allt som väntar...
Nu blir det en långpromenad med R innan frukost och innan det är dags att starta dagen!

2009-05-11
21:42:27

Trasa?

Har suttit med inpackning i håret så nu känns det mjukt och skönt igen! Ätit upp det sista biten av mörkt choklad från Peter Bier och sett på Familjen Bonnier på TV4.
Filar lite på inköpslistan till när jag ska upp till Stockholm. Kommer nog glömma bort den så fort jag sätter ner fötterna på Birger Jarlsgatan och gå loss på Nathalie Schuterman och Sturegallerian men det är värt ett försök.. Det finns ju så mycket som inte finns i lilla Helsingborg. Som jag vill ha nu. Nu.
Kashmirkoftor ex. Skor. Morgonrock. Skor. Nespressokapslar. Skor. Klänning till bröllopet. Det är vad jag än så länge kommit på. som skulle vara till användning. Inga väskor denna gången. Alltså får N hålla mina påsar utan problem :-)

Sen...
Ska försöka mig på att trasha något utav mina par jeans. Vet precis hur jag vill ha dem, frågan är om det lyckas på första försöket?

2009-05-11
21:24:00

Nearly Nude
Missoni handduk. Skall bytas ut mot stor vit frotté morgonrock när sådan hittas. Ni vet sån fluffig man får på fina hotell?

Where can I find them?

2009-05-11
11:02:19

It´s all about food
Först nu tar jag mig tid att äta frukost. Äggröra med championer och soltorkade tomater. Smidigt, enkelt och urgott!
Kanske får kalla det tidig lunch?


Hämtade cyklen tidigare i morse och har varit och handlat. Fått dille på fisk så köpte med mig massor hem. Fisk till middag ikväll! Och broccoli.
Efter det har jag nu ringt massa samtal, men mer om det senare!
Nu väntar en vecka fylld av aktiviteter och möten.


2009-05-10
23:19:02

Jag ska bara...

.. visa min kärleksört!
Mer perfekt "utomhusväxt" till balkongen får man leta efter. Kräver så lite ompyssling så till och med en man skulle reda ut det. Vattnas lite då och då men ytterst sällan och klipps ner till hösten. Sen står den där uppe heeeela vintern och lagom till våren så växer det upp nytt grönt igen.
Sen kommer det ganska fräcka blommor på den med!

Andra året den är på vår balkong och fortfarande lever den. Bra odds! Morfar och mormor gav mig den från deras fina kolini :-)

Plus att den agerar som en fantastiskt bra dörrstopp :-)

2009-05-10
23:08:48

Hövdingar och Indianer
Väl uppe i Halmstad så roade jag mig mest med att titta på när Charlotte Perelli repade och så åt jag glass. Perfekt för min laktosmage! Postkodslotteriet skulle tydligen vara på torget där uppe och det var en del att fixa med innan allt starta 16,00.Då fick jag även innebörden Hövding och Indian förklarat för mig. Super! Allt blev rätt gjort och vi kunde köra hemmåt igen, denna gången rattade jag Disco 3:an, skitig och dan enligt mig men fick sen en ännu skitigare Disco 1:a.
(det kanske är nu jag ska berätta att det är bilar jag pratar om? Land Rover Discovery. Siffrorna är typ vilken generation de e..)

BPF Fabbe körde mig och hunden hem från Svärfars jobb ikväll i skitiga Ronald (så heter Disco 1:an). Han hade varit uppe i skogarna och kört terräng. Samt höjt den redan höga bilen med 5 cm.
Fulade oss i bilen och fick till några riktiga skratt innan jag kom hem och han fick hjälpa mig ur bilen (som sagt hög).
Veckan som kommer ska det bli fika och umgås. Altlför mycket bilar, jobb, kurs, ledont och tjejer som varit i vägen på sistone..



Nu blir det bingen. En liten hattaffär på hörnet-boken väntar. Ska upp strax innan sex som vanligt. Frukost, kaffe, promenad innan cyklen skall hämtas tillbaka hos svärfar vid åtta.. Känner mig så hurtig om mornarna. Tur att den där förmiddagsluren vid halv elva finns ;-)

It´s like heaven and you´re not invited.

2009-05-10
10:10:50

Hjärtekrukorna

Mina favoriter. Kaffeplantorna i krukorna som är precis lagom.  Luktar ljuvligt om man sticker ner snoken bland bladen.
Peppar jag köpt i Indien i kvarnen och ekologisk Olivolja. Kan ju inte bli bättre?

2009-05-10
10:05:48

Yäss Yäss All
Lördagen blev precis så som jag förväntat mig. As Usual med andra ord.
När Karln kom hem så grillade jag (jag stod för en gång skull vid grillen!) tonfisk, kokte färsk potatis. Grillade även en god sallad samt gjorde eget kryddsmör (så enkelt så billigt hehe). Några glas vitt på det och jag var redo att rädda världen!

Lördagstradition i hushållet har blivit att äta chokladpraliner från danska Peter Bier. Jädrans gott och mysigt!
Passionsfrukt, Hallon/Rabarber, Apelsin oc h Tranbär blev smakerna denna veckan. Passionsfrukt är favoriten och den är återkommande varje vecka haha.

M kom (as usual) inom och vi åkte och såg på Street race allihopa. A regular Saturday night typ :-)
En medlem fattades i ligan då han är ute på äventyr, terrängkörning i vildmarken (läs Småland) som vanligt är jag inte alls avundsjuk. Eller det är jag inte, inte idag :-)
Nu däremot blir det en liten promenad med hunden innan jag följer med Karln på uppdrag i verkligheten. Ska köra Disco 3:a upp till Halmstad med hans jobb.

Jag är så plåtkåt när det kommer till stora bilar att jag nästan skäms..

2009-05-10
09:46:39

Uppe eller Nere?
  

Hjärtan på Tråd, ska det vara hängandes ner för vinglaset eller som jag gjort på den andra bilden bollat upp dem på vinglaset?

Antingen så rinner det ner från glaset eller så är det bara överfullt?

2009-05-09
12:09:49

Saturday

Vaknade relativt tidigt i morse helt utvilad och åt frukost med karln innan han stack. Elsa och jag tog cyklen (jag cyklar hon sitter o päser i cykelkorgen) till Pålsjö Skog och gick en runda där.
Ska strax cykla ner i stan och göra dagens ärenden. Systembolaget, Peter Bier och Ica city. Ikväll vaknas det god middag. Vi har våra lördagar karln och jag .-)

Innan middagen blir det också en fika med R.
Har lite dåligt samvete för att jag ej orka komma hem till henne igår kväll pga ledontet men hon är så go och kom inom för lite kaffe under eftermiddagen istället samt sms:ade under dagen för att fråga hur jag mådde efter att jag avbokat på morgonen.

2009-05-08
12:47:07

Maniac
Igår skulle jag vara fastande när jag kom till sjukhuset. Dvs ingen frukost och nada kaffe till mig. Alltså en grinig Sara (tyvärr är jag hemsk utan mat och kaffe). När jag väl fick äta igen strax innan lunch så slängde jag mig över två torra mackor med lite ost på. Man får ta det man serveras när man inte kan komma någon vart..
En kanna kaffe och sällskap i form av ett härligt par och resten av den vistelsen var räddad :-)

Läkarna känner inte till alla biverkningar på den här nya medicinen som jag fick igår ännu, men en var att de första dagarna så kan man få djävulskt ont i lederna. Det var precis det jag fick i natt. Gick upp och knaprade piller och låg sedan och vände mig i sängen tills det var dags för karln att gå upp och jobba. Fuck...

Igår, innan det onda kom men efter sjukhuset (ni fattar) körde jag hem till föräldrarna. Körp upp i soffan och såg en Beckfilm med Lillasyster Mini innan hon stack in till stan med en kompis.
Karln kom och hämtade mig i jobbilen och jag gick köra! Jag är töntigt svag för stora bilar.
Nästan så att jag skulle bli lastbilschaufför? Fast det är ju nte riktigt så stora bilar..
I alla fall så körde jag hem den och det var grymt kul. Störst på gatan haha! Var osäker på om jag skulle få in den stora trucken i vårt garage så fick ställa den på gatan. Jag gillar bilar när det är ett trappsteg för att komma in i bilen. Där Elsa liksom behöver hjälp för att komma in i bilen.

Senare på kvällen kom mamma och hämtade mig och vi åkte till Väla (ett köpcentra här i Helsingborg) som hade VIPkväll. Massa folk! Var riktigt kul med en mor-dotter stund. Mamma shoppade Odd Molly till sig och jag var mest smakråd. Hittade massor men vill inte köpa några tee´s/tunikor på ett tag.. Sedan satt vi och drack rött the och tittade på folk och prata. Riktigt mysigt!

Nu har jag fyllt upp med nytt kaffe (kaffedrickaren lär väl dyka upp i helgen haha), ska måla min naglar och sedan gå (halta/hoppa..) ut med Elsa. Ganska skönt väder idag, förutom blåsandet.. Men inget regn i alla fall, får vara glad för det...

2009-05-05
18:38:58

Ministyle

Under promenaden i morse märkte jag att låga gummistövlar inte är någon hit i skogen. Småsten kom på ett eller annat vis in i stövlen hela tiden. Snäll som Lillasyster Mini är så får jag låna hennes. Att de är rosa med små hundar på från Juicy Couture har jag inget emot :-)
Hon är bra hon, och cool stil har hon!

2009-05-05
15:48:08

So far, too much time

Hur många gånger har du varit kär? Privat.
Favoritgodis: Naturgodis från Tasty House och maraboue choklad i rullar.
Coolaste stad du har besökt: Panjim.

Action eller Skräck? Action.
Vill bli när du var liten: Fröken/Stadsminister/Reseledare och fotomodell i Paris som mina barnflickor var senare.

När fick du din första kyss: 12 .
Hur var du i mellanstadiet/högstadiet? Mellanstadiet: Spänd pluggis Högstadiet minns jag knappt då jag var sjuk så ofta och låg på sjukhus.
Vad är du beroende av? Varm dricka i form av kaffe eller the. Min lilla hunds värme och min älskling små sms när han är iväg.
Dagens roligaste händelse: Promenaden i regnet med bästisen.

Dagens tråkigaste händelse: Att jag redan är trött, halv fyra en tisdag..
Dagens humör: Trött, längtar till ikväll och riktigt glad.
Vilka tv-program följer du? Desperate Housewifes, Gossip Girl och Söndagsparty med Filip och Fredrik.

Vad gillar du mest med dig själv? Min energi och att jag ständigt känner att jag utvecklas.

Vad gillar du minst? Att jag får panikångest då och då och är dålig på att stå på mig (bättras!!).

Vad är det roligaste du vet? Att umgås med gänget, karln, tjejerna, bästisen och bara vara. Det behöver inte vara så inveckalt alltid (även om samtalen kan bli det haha).

Har du något motto? Ge aldrig upp, skulle duvara tvungen gör det med ett leende :-P

Hemlig hobby? Den får jag nog tänka på haha
Något vi inte vet om dig? Jag försöker fortfarande dölja för pappa att jag provat (haha) på att röka.
Vad ångrar du? Det är ingen idé att ångra något, det är sådant som formar en som människa. Både med och uppgångar.

Vad önskar du? Det är hemligt än så länge *ler*
Vad klarar du inte dig utan? Panodil, läppcerat, koffein, värmeskyddandespray till håret och min cykel!
Vad gör du helst en vardag? Fikar på något café, läser, arbetar, förbereder en god middag och spenderar kvällen hemma.

Vad gör du helst en lördagskväll? Äter en god middag med några vänner med ett gott vin

Vad har du mest av i din garderob? Koftor och jeans
Drömjobb? Hemligt...

2009-05-05
10:34:17

Med en kopp the med honung i
Känner mig lite hurtig som redan fått så mycket gjort. Sitter nästan och väntar på att det ska bli lunchdax så att jag kan fixa lunch...
Härligt när tiden räcker till. När man för en gång skull har tid att bara sitta och glo.
dock uppstår problem när man börjat bli en rastlös typ som inte kan koppla av. Då hittar man på saker att göra, onödiga saker. Det får man i nacken efteråt iform av ledont...
Jag börjar likna min kära fader känner jag. Eller svärmor...

Igår gjorde Marwa mig till blondie. Ville bli ljusare och gav henne fria händer "så länge det inte blir platina". Det blev jättebra och nu ska jag bara vänja mig vid att vara ljus igen haha!
Hann knappt komma hem förren jag överraskades av karln som sa att vi skulle på bio. Män som hatar Kvinnor. Så bra film! Boken är tio gånger bättre men filmen är riktigt bra. Det blev vi två, L, M och bacon/sourcream-snacks. Bra komplement till min ickeexisterande middag igår hmm...

Har börjat dricka the med honung i för att få bort det lilla halsontet jag har inför sjukhusbesöket på torsdag. Är inte alls van vid att ha sötning i the och det är så sött! förstår inte hur folk kan förstöra the med massa socker visst mjölk kan gå an men vaddan detta sockerbehov?
Varför tycker folk att det mesta smakar bättre om man tillsätter socker?
Varför ska allt smaka sött?


2009-05-05
08:37:25

Goodmorning no Sunshine
Började dagen med frukost och en kopp kaffe. Mötte upp bästisen och gick en promenad på 1½ timme. riktigt skönt att få komma igång tidigt!
Hela dagen ligger framför mig... och det regnar.. tänker inte vara någon superwoman och bege mig ut i regnet för att cykla och handla. Det får vänta. Däremot ska jag ägna den närmsta tiden åt att städa, tvätta och läsa.
Hushållsarbete it´s called if you want a shiny home.


Maybe it´s time to move on? Think about it.

2009-05-04
12:04:56

Smell it!
Ska strax upp på cyklen och träffa alla de andra damerna. Kamera OCH paraply får hänga med idag.  Roligt roligt, med paraply alltså. Vart tog försommaren vägen?

Senare idag efter damerna och hundpromenad så blir det De Calma. Marwa ska slinga och klippa mig :-)
Hon är super. Frågan är om jag blir mörkare, eller ljusare..?

Note to myself:
Inga fler doftljus förren de andra brunnit ner här hemma.
Kaffe måste inköpas i Stockholm.
Lita inte på folk som inte gillar att planera, de kan sabotera en hel semester innan den ens har börjat!

2009-05-04
11:34:41

Champangeglas
Hjärtan på tråd

Satt förra veckan och pratade med E om vänskap. Hon sa att det går i cykler. Olika vänskaper i olika faser/perioder i livet. Kanske man hittar tillbaka till varandra senare, kanske inte. Ofta är det svårt att avsluta en vänskap på ett bra sätt. Alltid någon som ska kasta lite extra galla på den andre. Kanske vill man inget illa, man vill bara gå vidare.

Jag kan inget annat än hålla med denna kvinnan.

Är jätteglad att det senaste året hittat tillbaka till bästisen och nu även Kisen. Vi har alla varit på olika håll, utvecklats och blivit vuxna och det har bara gjort gott!

2009-05-04
11:18:59

Dagens
Helgen som varit var riktigt skön. Umgåtts mycket med vänner, softat och lagat/ätit god mat. Solen har varit framme hela tiden så har bara gått i shorts och kjol.
Trodde jag kunde fortsätta med den barbenta stilen idag med klänning och tröja men icke. Kallare ute och solen har inte riktigt nått fram med sina varma strålar. Får bli tights till så jag inte blir förkyld under veckan.

Klänning FEMME
Tröja See by Chloe
Tights Gina Tricot

2009-05-01
14:22:47

Cotton Candy
Bomull är så perfekt. Snyggt, och det behövs inte vattnas. Redan dött :-D

Elsa och jag promenerade ner till stan i förmiddags med karln som skulle kontrollera lite saker med jobbet därefter tog vi en frukost i Norra Hamnen och en promenad hem igen. Elsa insåg att fontäner är några stora vattenskålar och skulle till fontäner så fort hon såg en. Den sista hade hon så brottom till att hon inte hann bromsa in utan plumsade in hela hon i fontänen. Sen körde vi och hämta en racestol till racebilen och fikade hos mina morföräldrar. Tvättade bilen och åkte hem.

Nu blir det en god bok och solning på balkongen!