Lilla Rara Sara

2009-10-30
10:14:52

Med risk för? Långt?
Det blir inte så mycket tid till datorn längre känner jag sitter jag här läser jag andras bloggar eller är på facebook.. De vuxnas Lunarstorm...
Det har hänt massor känns det som.. Ändå är allt som vanligt?

(redan nu kan jag påpeka för er att det blir rörigt, långt och ja.. whatever gå och fixa en kopp tea eller drink!)

Den senaste tiden har jag haft fullt upp med jobb. Lär mig nytt varje dag och det tar på krafterna! Jobbar med ett jättetrevligt gäng och njuter varje dag jag går till jobb. Det är så det ska vara, skojar och säger att jag hellre är där än hemma även om jag älskar mitt hem med.
Nyligen hade vi personalmöte som följdes av utgång med mat, öl och drinkar. Sist hem gick moi och bossen. Illa! Trevligt var det och det är huvudsaken även om jag inte var mtk till människa på lördagen! Reptilhjärna!
Vid sextiden gick jag upp ur sängen och åt pizza sedan spenderade jag resten av kvällen i soffan framför en bra film.
Vet att det inte kommer dröja alltför länge innan jag är onykter igen men shiet! Låt det inte bli denna huvudvärk dagen efter!

Annars så har vi gått och blivit med bil. Självklart har vi haft bil innan med men då jag bara har körkort för automatare (som jag ständigt får höra pikar om nu) så har jag ej haft möjlighet att köra med den gamle som var manuelltväxlad.
What´s the deal med bruksbilar som är manuelltväxlade egentligen? Nåja, jag ska ta tag i övningskörningen (igen) men det får bli till våren då vårblommorna tittar fram och det finns en manuellväxlad cabbe i familjen.

På tal om vårblommor, vita krukor! Älskar mina svarta krukor jag har men nu är det dags att ljusa upp och ha vita! Nu är bara frågan om jag ska ha runda eller fyrkantiga. Ickeglansiga! Får se vad min söta hovleverantör har hemma i butiken.
Tillbaka till bilen nu.. Älskar den. Ninja. Riktigt långsökt namn men det passar. Och det är verkligen ingen japanare! Tyskt ska de vara har jag fått lära mig! Lite väl stor för min smak men det är ändå skönt att kunna packa den när vi ska till stugan i Timrå, ut med hundarna eller dra hästsläpet.

Yes! Familjen har skaffat häst! Ussan är numer familjens gulleplutt och katten och hundarna har vackert fått ställa sig åt sidan för att maka plats för en ny medlem av klanen. Hon är så söt!

Annars så gillar jag läget att det blivit höst. Ska lämna in min gamle trotjänare Gåsjackan för kemtvätt så den kan värma mig snart bara. Laddat upp med massa ljus och värmeljus och varma drycker!

Nu blir det pill med en julklapp några timmar på min lediga dag innan jag ska på utflykt. True Blood på svtplay får vara som sällskap!

2009-10-19
10:19:23

Update
Egentligen hade jag tankar på vin, drinkar och bio i helgen men så blev inte fallet.
Fredagskvällen fick bli lugn med god mat och en film (tänk er tv reklamen freeedagsmyysss men utan chipsen och lägg till grönsaker) för att morgonen därefter åka tidigt till flygplatsen och ta flyget till Stockholm.
Tog alltför lång tid på mig på morgonen för att hinna med det vanliga morgnokaffet så kände mig riktigt grinig när vi checkade in.
Stötte på historia i säkerhetskontrollen och kärleken fick ett gott skratt innan vi boardade planet! Mitt emellan "historiemötet" och boardingen så hann jag köpa mitt morgonkaffe. Lycka finns att köpa om morgnarna och det stavas take away kaffe!
Satt på 14B och njöt av mitt kaffe så länge det varade sen blev det tidningsläsning och pussar innan det var dags att gå av planet och göra affärer.
Ringde några samtal och småfrös då det var riktigt kallt där uppe och stunden senare satt jag i vår nya bil, Ninja.
Fin fin med DSGlåda och massa lull lull.
Med hjälp av den nya naven körde vi in mot city och parkerade på Parkaden (som för några timmar rånade mig VISA på över 200kr i parkeringskostnader!).

Älskar Stockholm de timmar jag är där, men i slutet är det ändå ganska skönt att åka hem till lilla Helsingborg. Vi gick i alla fall direkt och åt lunch på Vapiano på Stureplan. Älskar det stället och önskar att det fanns ett liknande här nere men icke..
Gick igenom lite klädaffärer och kom ut med lite påsar, köpe nespresso kaffe till mig och svärmor och gick in på hm och kramades med Veronica som jobbade idag. Love her!
Men efter ett tag så ville jag bara hem, fötterna värkte och då vi skulle hämta hunden från svärföräldrarna så ville vi komma hem i någerlunda tid så vi körde hem.
Turades om att köra och vid halv tio var vi hemstaden igen och jag satt och sörplade kaffe hemma hos svärföräldranra och mös. Kom inte därifrån förrens vid midnatt och var inte ett dugg trött då trots en intenvis dag.

Igår var det mest mys. träffade morföräldrarna hos mamma och pappa och sedan kom Emma kusin med familj hem till oss för mat och fika. Fick en jättefin skål av dem som det nu står ahlgrensbilar i, kärlekens då. Jag har lyckats hålla mig utan godis och onyttigheter någerlunda. Lite svårt var det under roadtripen men det var inga stora intag som tur var. Denna vecka blir hårdare, inget socker heller!

Dock känner jag att jag kanske (hoppas inte) håller på att bli sjuk. Har grymt ont i magen och fryser något fruktansvärt! Jag har inte tid att vara sjuk! Det får komma till helgen eller nåt inte under vardagen! Nu är det snart dags för arbetsdag och sedan blir det After Work med en vän.

2009-10-17
12:44:57

på favoritstället!...

0c0f88f0f6b096a6f19b277940335dbb.png

på favoritstället!

2009-10-16
09:20:24

Mangosås

Skulle inviga min nya kryddkvarn från Weber och kryddor (ej med på bild) igår kväll så bestämde mig för att grilla kyckling till middag. Sällskapet fick lite klyftpotatis till och så tog jag en chansning och rörde ihop creme fraiche, mango chutney och peppar. Riktigt gott blev det. Den söta smaken gjorde sig bra till de starka kryddorna på kycklingen.

Ett tips för den som tänkt testa är att ta lite mango chutney, peppra, röra och smaka av och sen tillsätta lite mer om det behövs för det kan bli riktigt sött om man tar i för mtk i förhållande till creme fraichen.

2009-10-14
10:37:30

Toudels!

Det blir en vecka gammal Elsabild då jag på något sätt lyckats lägga undan kamerakablen och kan på så sätt inte lägga in de nya bilderna. Så är det när man lägger saker på ett visst ställe "så att jag inte slarvar bort den, här vet jag var jag har den" jomenvisst! Smidigt Sara!

Sitter och lyssnar på tvättmaskinens ljuva sång (mmhm!) och väntar på att den ska bli klar. Vill ut i solen och röra på mig! Ska gå en lång runda med hunden och sedan blir det gårdagens middag, älgfärsbiffar med kantareller till lunch. Så gott! Undertiden tvätten ska bli klar sitter jag och filar på en lista. Älskar listor! En lista till helgen, för går allt som det ska blir det shopping på annan ort då! Me like!
Något som också ska besökas i helgen är stallet. Mini har skaffat häst och jag ska dit och klappa den! Hoho! Välkomna den till familjen och irritera kärringarna där genom att komma dit i helt fel skor :-)

Det där med att inte äta kolhydrater går fin fint. Dock blev det lite socker igår vilket inte alls är bra men det var kanske inte heller så bra att börja med detta precis i fel tid av månaden.

2009-10-12
20:14:13

Here we are...
Har haft noll tanke på bloggen i helgen. Har haft full upp med annat som små projekt här hemma. Att jag sen också bröt min tå gjorde att jag blev lite stillasittande vid soffan torsda kväll och fredag. Att man kan ha så himla ont i en sådan liten kroppsdel!
Har gått som en krigsskadad med min lilla tå och haltat runt. Nåja, ny vecka nu och inte alls samma smärta!

Har kommit fram till att jag ska försöka mig på att inte äta kolhydrater (eller i alla fall minska ner på det radikalt och bara äta det till frukost) för att se om det kan ha någon inverkan på min reumatism. Vissa säger nämligen att det kan ha positiv inverkan och då är det värt ett försök tycker jag!

Och idag har jag fått frysen ful med älgkött. Jag som älskar kött! Det är som på julafton.. nästan...

Nu blir det en dusch, en varm kopp te och till att lägga sig i arbetsrummet och glo på tv. Mycket mysigare när man kan ligga i den ställbara sängen...

2009-10-08
15:32:12

Min ögonsten
Klockan är bara 15,25 och jag tycker redan att dagen är slut. Har jobbat, cyklat, gjort ärenden, förberett, fixat och donat så det står härliga till. Nu vill jag bara att det ska bli kväll så jag kan varva ner efter middagen och bara vara. Läsa lite ur boken och mysa med Elsa.

Nu är det knappt en månad till hon fyller 4 år. Kan knappt tro att det i januari gått 4 år sen hon kom till mig som liten valp! Snöstorm var det när vi hämtade henne och vi höll på att köra av vägen flera gånger på hemvägen pga snö och halka! Men hem skulle jag ha henne promt, min lilla ängel!


Bjuder på en ful min på mig och en blöt puss från Elsa!

2009-10-08
10:12:10

jeans från...

-287b1303fd827defb4f257e244263c8.png

jeans från vila, tunika rut mfl, kofta use, jacka boomerang, sjal köpt i indien, stövlar köpta på zebra som jag ej kan namnet på och väska burberry

2009-10-07
19:22:17

Dinnertime

Efter en kanondag på jobb så cyklade jag till apoteket för att bli skinnad. Rent ut sagt. 564kr för två tuber salva! What the heck! Inte har man kommit upp till frikort heller..
Det där med att vara kronisk sjuk känns i plånboken!

När jag ändå var på språng cyklade jag bort till Maxi för att handla lite inför helgen. Sallad, keso, fetaost, mozzarella, pålägg och tidning. Ikväll blev det en enkel sallad med feta, grönsaker och keso (grillad paprika och vitlök) till middag. Annars brukar jag slänga ihop keso som mellanmål med lite bär och frukter. Har fått dille på keso rent ut sagt!
Även nya nr av Chic fick följa med. Gillar den, får mer insperation av den tidningen än Veckorevyn, Cosmopolitan och andra sk tjejtidningar.

2009-10-07
15:47:50

inser i...

361490b654f539946ed1f84c881701c2.png

inser i fikarummet att det ibland är rätt äckligt med Läppglans.. Ucsh sara!

2009-10-07
10:30:21

Elsa

2009-10-07
10:29:25

Onsdag

Sitter och dricker juice istället för kaffe och går igenom gårdagens bilder samt svarar på en driva mail. Igår fick kameran följa med när jag spökade ut mig i lekvänliga kläder som passar i skogen. Jaktbyxor, gortexkängor och en gammal Ralph Lauren lammullströja.

Strax däremot blir det en runda med huden och sedan direkt till hudläkaren.. wiie!

2009-10-07
10:14:11

Dermalogica

Äntligen kom mina produkter från Dermalogica som jag beställt från DonnaBeauty.se. Snabbt och smidigt gick det även om jag hade velat att det skulle poppat ut ur bildskärmen direkt men det är ju omöjligt..

Nu klarar jag mig några månader till!

2009-10-06
15:26:24

Kli i benen!


Senare idag ska lilla Elsa få springa av sig på stranden. Det är nog nästan som paradiset för henne. Stor yta att springa på och massa pinnar. Kan ju inte bli bättre? Precis vid stranden finns en stor äng där man kan springa och hoppa som en kanin, gärna med en pinne i munnen.

Ser själv också fram emot att få leka av mig med henne och få riktigt frisk luft som gör en sådär härligt trött som bara naturen gör.

Vad jag älskar Helsingborg med omnejd! Pålsjö skog, Fria bad, Viken, Sofiero, Råå Vallar, Råådalen, Slottshagen, Norra Hamnen!

2009-10-06
13:58:39

Bara är

I iPhoto var bilden upprätt men inte när jag laddade upp den här på bloggen.. Vet givetvis inte hur jag justerar det men nåja, här är den!

Idag är en sådan där dag då jag inte engagerar mig i hur jag ser ut. Hade det inte varit för att jag viker ihop mina kläder varje kväll så hade jag nog tagit första bästa som legat på golvet idag. Men nu fick det bli jeans, något enkelt basaktigt ovanpå och kofta. Så Sara, dagar hon bara är. (sen kan det tilläggas att det finns ett överflöd av koftor i min garderob..)
Sen har jag torrschampoo i håret som påminner mig varje gång jag drar handen igenom det att jag ska duscha håret ikväll. Innan Desperate Housewifes! känner jag mig rätt så kommer jag vara dödstrött ikväll och se sista biten av D.H i sängen...

Nu hoppas jag på ett sms strax att jag kan hämta ut mitt paket jag beställt, ser ju på internet att det är levererat till leveransstället nu...

Jeans Acne Hex, linne Marlene Birger, kofta Boomerang och skärp Angelo

2009-10-05
21:04:42

Shoeorgasm


Visade aldrig upp de nyinköpta skorna. Här kommer de! Nedsatt pris till och med, på Scorett. Perfekt till svarta kjolen eller jeansen nu!

2009-10-05
20:16:49

Just for fun

Det absolut finaste nagellacket just nu som är sådär lagom dirkret och passar till allt. Nail Hardner är alltid bra nu när mina naglar är lite sköra efter en tid med gele.
Till helgen blir det ett mrökare matt från O.P.I!

2009-10-05
20:12:55

Think Pink!


Antingen så kan jag gå och fotografera varenda liten detalj på en sak eller så tar jag en snabb, suddig kass bild och överevigar ögonblicket med. Den senaste tiden har det blivit allt mer det senare. Försöker skylla ifrån mig på att det är mycket att göra, att jag är stressad och inte orkar ta med mig systemkameran överallt.
Känner att det är dåligt av mig. Jag gillar ju att fotografera...
Det är ju så förbannat roligt!

Från och med nu ska jag lova mig själv att bli bättre. Inte låta alla måsten ta över mig utan även lägga tid och energi på roliga saker. Det har jag varit ytterst dålig på den senaste tiden.
Första saken att ta tag i är kameran. Den ska med mer! Nu kan jag inte gnälla om kameraförbud på jobb eller att det är jobbigt att släpa på den.
Jag har ju cykelkorg!
Och inte är den så värst tung heller som min gamla tunga D50 var. Den här är ju lätt och smidig!
För min egen skull. Att inte låta stressen ta över mig som jag vet att den gör nu med denna jävla psoriasis liknande skit som uppkommer då!

Unna mig lite mer kvalitetstid helt enkelt med vin, fikor, high heels i berusat tillstånd, kameran ska få mer tid och vännerna likaså. Kommer inte ske i en handvändning men sakta men säkert så?
Började härromdagen med en god bok. Alltid något?


Vad jag egentligen ville få fram av de här bilderna är sommaren. Jag älskar alla årstiderna. Allt har sin charm. Just nu njuter jag av tända block och doftljus, varma drycker och tidigt mörka kvällar.
I somras njöt jag av långa ljusa kvällar, däckrök på street race, mysiga grillningar i Viken, fikor på balkongen och att jag genomgick en operation på Akademi Klinken som fått mig att må så bra!
Mormors födelsedag firades på Saradagen när dessa bilder togs. Det är min barndoms paradis den trädgården där blommorna stod. Varenda vår och sommar sprakar den likt ett fyrverkeri i färger. Inte ett ogräs så långt ögat kan nå och stora ytor för min lilla hund att leka på.
Nu har jag framkallat nästan alla bilderna som togs den dagen, ska göra något fint med den tänkte jag...

2009-10-05
19:01:25

Jag känner...

7bf0725816f6aa26f031a0fcdacda5f9.png

Jag känner knappt igen mig själv, middag trots att jag är ensam för kvällen! Och ganska nyttigt med!

2009-10-05
18:36:13

Another day in paradies



Hem och byta om. Mjuka kläder. Tända ljus så det blir blir mysigt. Blänga surt på hunden som bitit i reklamen och dragit ut den i vardagsrummet. Renskriva anteckningar och dricka apelsinjuice. C- vitaminer är bra på hösten sägs det. Komma på vad jag ska ha till middag. Kikar på matlistan och inser att Knorrs Gulashsoppa kommer bli perfekt en kväll som denna. Bara jag och hunden och tända ljus. Anna Anka på tv senare. Huja. Inser att Karln ej tömt diskmaskinen innan han stack. Yes! Mer jobb till mig. Då får han vika tvätten. Ha!

Knapra lite smärtstillande och inse att man är lite hungrig. Soppan kanske skulle sitta fint nu? Fast godiset i skafferiet ser gott ut det med. Skulle jag inte vara nyttig? Hälsan själv som cyklar, tar trapporna och går en massa? Men varför inte unna sig lite? Behöver ju inte slå på stort med värsta skålen. Bara en bit. Efter maten då. Till boken. Åh vad puttitnuttigt! En chiclit bok, tända ljus och en liten bit mörkchoklad! OK, snarare m&mkulor. Gillar kraset i den när man tuggar. Kan irritera de flesta. Förutom hunden då.

2009-10-05
18:25:39

Slit och släng över axlen

Kilade igenom stan påväg hem från jobb och hittade denna väskan på Gina Tricot. Precis lagom stor att både min gigantiska Planner, plånbok samt frukt/lunchlåda får plats!

Den påminner lite om en Chanel 2,55 Jumbo vilket jag gillar. Även om jag känner mig lite kluven då jag annars inte alls är förtjust i väskor som är "inspirerade" av något stort modehus. Men för tillfället har jag ingen större lust att punga ut med 15,000 för en Chanel väska. Det får bli i framtiden och inte detta året.
Så det var med lite hatkärlek jag köpte denna.
Gillade storleken på den, att den var sådär lagom rymlig, att den var svart och att den kommer passa utmärkt i min cykelkorg de dagar jag inte vill använda min stora Burberry.

2009-10-05
17:55:23

höstjackan från...

5eca92f2b553271d786b08db3754c606.png

höstjackan från boomerang kom fram idag

2009-10-05
11:26:38

Oh It´s monday!

Börjar jobba först om någon timme så har stängt in mig i lägenhetens kontor för att fixa med mina anteckningar. Det lockar inte alls. Facebook, msn, gå att fylla på mer te, gå ut i vardagsrummet och höja radion som spelar på Bosen, fixa med nagellack, sortera min garderob lockar mer.
Min bok lockar också något enormt. När man väl hittat en bra bok så är det så svårt att slita sig från den trots att man har massa annat att göra. Denna gången läser jag om Denise Rudbergs böcker. Tredje boken, O.S.A är det just nu.
Flyr mig in i Eva von Dies liv så jag slipper tänka på att jag efter jobb ska vika tvätten som hänger på tork och dra en runda med dammsugaren. Nog för att det är avslappnande att dammsuga, men så kul är det inte!

För att svamla ut lite till så blir det några samtal strax och förhoppningsvis en runda på stan efter jobb om jag hinner. Är lite sugen på Caroine Gynnings nya bok Ego Woman. Får passa på att bunkra upp när man väl hamnat i en läsperiod?

Borde även tillaga lunch, men tycker det är så tråkigt att äta ensam att jag hellre avstår. Får skylla mig själv, kommer gå med huvudvärk senare och ett taskigt humör... Smart...

2009-10-04
15:05:08

sällskapar med...

79eb80ee6856d7b4da8771b9dd6ab99c.png

sällskapar med min far och bälar i mig av mammas kusmite. Så gott! Varför har jag inte den här smaken själv?

2009-10-04
13:16:35

mina emuboots...

0-15176578e11aeb5f20cf565e7d155fbd.png

mina emuboots är mina reumatism sjuka fötters bästa vänner dagar som dessa! Speciellt då jag envisas med klackar om vardagarna! Det är söndag, kanelbullensdag och magen är glad klart fötterna ska trivas!

2009-10-04
13:01:27

En riktig myskväll!

Har kännt mig ytterst osocial på sistone och bara koncentrerat mig på mitt nya jobb och att orka "sköta ett hem" efteråt. Vill helst inte göra något halvdant utan går all in. Denna blogg ex måste jag skärpa mig med. Den är halvdan så det skriker om det!

I alla fall, efter god mat igår begav jag mig upp till en bilverkstad när Christina gjordes vid (en racebil för dem som inte visste). Pratade med grabbarna lite och vi kom fram till att vi ville fika. På väg ner i stan för den där fikan börjar det ösregna och jag föreslår att vi fikar hemma istället och att jag bakar en paj. Sagt och gjort, pysslar ihop en äpplepaj med kanel och gör kaffe till två av oss medans de andra tar öl.
Skär upp lite banankaka jag gjort tidigare under dagen, sätter mig på diskbänken med min kaffekopp och lyssnar på bilsnack och racing.
Samtalet kommer in på tjejer, Honda Jazz (bil), Flash och massa mer och jag sitter mest och skrattar och håller flera gånger på att sätta i halsen!
Uppskattar dessa killar så mycket och är glad för att de livar upp min värld när jag tycker att den är grå och regnig.

Oh ja.. de gillade pajen! Fick en stor påse med nya svenska äpplen som tack! En hint om fler pajer kanske?

2009-10-04
11:44:29

nespresso och...

0-768737d6b1a4ca6b4ec6e4bcff8f325c.png

 

nespresso och en chokladklubba, förmiddagsfika en söndag framför according to Jim på tv.

 

2009-10-03
15:39:17

Bara vara dag
Har haft en riktig "stökar-dag" idag. Varit i djuraffären med hunden, handlat, bakat, städat, bakat (kanelbullensdag i morgon ju!) lite mer och ska strax sätta igång med middagen.
Det härliga med helger är att mer tid läggs på middagen, i alla fall i detta hushållet, middagslagningen kan utan problem ta 2 timmar. Något gott att dricka och trevligt sällskap att laga maten med gör bara saken ännu bättre.

Känner mig riktigt pigg efter gårdagen och trots att jag åkte hem tidigare för att jag fick riktigt ont i min höft så har jag inte alls ont idag. Var på Sundspärlan där Lasse Stefanz spelade med en god vän, hennes bror och hans vänner. Första gången jag var där (förutom på godismässan då!) och trots att jag inte är en hejare på att dansa så var det riktigt kul!

Nu ska jag ställa mig och förbereda potatisgratängen innan karln kommer hem från skjutbanan och fixar med köttet till grillen. Haha, vad det lät!

Så får vi se vad kvällen bjuder på!

2009-10-02
10:14:10

Again...
model.jpg fashion model image by tamz18_04

Man ska egentligen inte klaga på vädret, det har man lärt sig sen barnsben. "Kläder efter väder". Men gummistövlarna är i bilen som inte är här så jag får testa ur impregnerade UGGsen är när det är dags för rundan med hunden.

Har inte varit mig själv den senaste tiden och igår så släppte det äntligen! Massa på jobb och en underbar arbetskamrat gjorde sitt. Mötte sen upp en kär vän på stan, köpte ett par fina pumps (bara det gjorde att mitt humör sköt i höjden!) och sen gick vi och åt vars en sallad, drack kaffe/espresso och tjöta.

Idag är jag konstigt nog ledig. Känns lite konstigt, men ska hem till föräldrarna en runda, låna deras dator och visa lite saker samt ge Mini godis från nyöppnade Pistachia. Hon ligger sjuk och behöver piggas upp lite! Sen blir det god mat här hemma och ev ut och dansa senare ikväll. Inte för att jag kan dansa, men nån gång ska väl vara en första? Sen är ju sällskapet bra!

2009-10-01
19:31:20

jämt fördelat...

0-2eece7985ebf0e72f91a5a6fc1cefd3d.png

jämt fördelat...