Lilla Rara Sara

2009-12-16
09:42:55

16 december
Det var ett tag sen...

Är inne på min andra kopp lungo nu och har öfr en gång skull ätit frukost på morgonen. Tömt diskmaskinen och ska strax vika lite tvätt. tråkiga morgonsysslor som måste bli gjorda. Är tacksam att Elsa fick komma ut på morgonpromenad medans jag bortfarande låg och sov i morse vid sju. Kroppen är inte som den ska längre och absolut inte om morgnarna.

Idag ska mina naglar bort. Gelét alltså, men anar att jag i sista sekund kommer sätta på gelé ändå. Har blivit så van vid hårda fina naglar. Dock ska de inte bli lika långa som tidigare känner av att reumatismen satt sig i fingrarna rejält nu och är lite rädd för att den även nästlat sig in i naglar och hår...
De får mig att känna mig kvinnlig i alla fall. Tankar har ett flertal gånger slagit mig sen operationen att jag inte är lika kvinnlig utan min enorma hylla.. Får för mig att jag ser ut som 17 i mellanåt.. Men jag är nöjd, det är inte det! Trodde bara inte att jag skulle känna sådär ibland..
Ska även bli skönt att träffa Camilla, så härlig tjej som får en att känna sig välkommen och varm.

Ska på något vis hinna med att springa inom systembolaget innan jobb också. Vill försöka få tag i Absolute Rock Edition flaskan och en flaska Hpnotiq till nyår.

Nyår ja.. Den firas norrut med goa vänner, god mat i familjens mysiga hus. Hoppas verkligen att jag slipepr vara den som ska hålla i maten, komma på vad vi ska äta, laga den och inhandla den. Då får jag spel. Är lite trött på att jag oftast är den och vill för en gång skull bara vara...

Well well, tillbaka till sysslorna innan det är dags att sminka sig och dra...

2009-12-09
11:54:24

onsdag vecka femtio
Har en hemsk natt bakom mig med dålig sömn och magont. "Den dären gång i månaden" som man snackar om.. Gahh.. Well well, jag är uppe, har städat här lite om än inte så mycket som jag velat. Får pilla lite ikväll också antar jag.
I lägenheten då.

Igår köpte jag hem nya handdukar till badrummet, alltid trevligt att köpa nytt och fräscht. Handlade i princip allt mitt julpynt på Blomsterängeln hos min kära vän. Har en alternativ gran iår ;) Very stylish!

Man kanske vågar skriva lite mer om tråkigheter och gnälligheter som mina sjukdomar nu?
Tänkte ta en resumé för hur allt ligger till nu.

Lederna är OK. Det måste jag säga. Men jag är alltifrån nöjd med hur det är.
Jag började med min nya medicin RoActemra i maj. Sen fick jag ha ett uppehåll i somras pga operationen men ubnder hösten har jag tagit den som vanligt.
De första månaderna var helt underbara, i princip inget ont överhuvudtaget jag var både piggare och hade mindre svullna leder. Nu däremot är det tvärt om. Trött (för o vara Saya då), mycket mer ont och massa svullna leder.
Ett tag trodde jag att det kunde bero på kylan, vintern och mörka dagar.
Men jag har aldrig fått så dåliga leder pga "vädret". Nog för att man kan bli lite öm och stel men hallå!

Det gör ont när jag går i höfterna, knäna ömmar lite men bultar mest.
Fingrarna borde inte få kallas fingrar! D är ömma och gör ett riktigt dåligt jobb med när jag säger till dem att röra på sig.
Skriva för hand är numer en pina om det inte rör sig om info som får plats på en post-it lapp.
Käkarna får ofta för sig att jävlas med mig när jag vill äta, gärna goda saker, sånt som inte är kokt dvs lite hårdare saker. Helst ska jag ta små bitar också för är det för stort på gafflen så säger käkarna till.

Axlarna orkar inte med min väska numer när jag går till jobb.
Har lagt undan min fina Burberryväska då den i sig själv är så tung och tagit fram något billigt skräp som väger nada. Fyller den med absolut nödvändigaste (lilla plånboken, nycklar, smärtstillande, läppstift, mössa, vantar och lunchlåda) och tar mer cykeln till jobb. Inte för att jag cyklar dit då det är halt ute och jag är livrädd för att ramla (men vägrar cykelhjälm..), men jag har helt enkelt väskan i cykelkorgen.
Det går också lättare att gå om jag har något att hålla i, detta fallet cykeln.

Koppar med rykande hett kaffe värmer jag numer mina fingrar runt.

Men trots allt detta "gnälleri" så måste jag påstå att jag mår utomordentligt bra i sinnet. Bättre än någonsin vågar jag säga.
Jag är ju inte lederna. Lederna är bara en del av mig och även om de utsöndrar negativitet just nu så väger allt det positiva upp så mycket mer.
Trivs något enormt på jobb, har en kärlek och en hund som jag älskar över allt annat. Ett par föräldrar, ett par svärföräldrar som jag också älskar.
Ett hem jag tycker om och trivs i, kläder som är fina (om än inte så varma har jag märkt.. kanske borde prioritera vinterkäder istället för tunna vår/sommar?), en bil jag kan köra med vart jag vill (så länge han där himma inte kört upp diseln eller är ute i skog och mark med den) och mat i köket som mättar mig.

De är de punkterna jag koncentrerar mig på just nu. Själen inte lederna. Dock kommer det bli lite lederna nu på fredag då det återigen blir sjukhuset och dags för medicin. Läkarintyg behövs och en massa blanketter till FK ska fylla i.. Suck..
Men helgen kommer bli så mycket trevligare. Julfest med kära kollegor på fredagkväll och mys med mamma och Mini på lördag.

2009-12-08
08:27:46

Tisdagen vecka femtio
Råkade känna efter nu  för en stund sen hur jag mådde. Det är något jag kan råda er att aldrig göra! Man blir oftast besviken. Och stressad!
Hur ska man hinna med att göra allt om man mår dåligt? Anyone?
Nämn inte något om vila för det är dödstråkigt. Det kan man göra i graven (eller när det är något bra på tv, dvs en kväll eller så).
I alla fall, kände efter hur jag mådde och insåg att det var inte bara halsont (som faktiskt är ganska trevligt man får ju gå runt och suga på de goda små tabletterna som lenar och domnar bort halsen), det var magont och illamående med.
Börjar nästan få för mig att M smittat mig men det skulle vara via Msn eller Farmville då för det var några dagar sen jag såg honom (dock ligger han sjuk nu so who knows!)

Ska strax ta cykeln än en gång för att dra mig mot jobb, inom konsum (gillar inte konsum men det är enda affären påvägen..) för att köpa frukost till ligan på jobb och tända massa ljus för att få till en mysbelysning.
Ska försöka att inte pyssla och jobba ihjäl mig innan det är dags att hämta kärleken på jobb (med andra ord jag har bilen idag mohahaha!). Har världens lista med grejer jag vill göra här hemma och massa "vill-ärenden". Alltså inga större måsten förrutom några viktiga samtal och dammsugning..
Ja ni hör ju hur kul det lät.. Dammsugning..

Well well..
Önskar er en trevlig tisdag.

ps, thaifisken blev supergod och jag har för en gång skull med mig en lunchlåda. Yes my friends, jag ska börja äta lite igen! För hälsan och så... :-P

2009-12-07
11:51:17

Måndag vecka femtio
Kanske får jag för mig att våga vara lite mer privat nu?
När jag kan bestämma vilka som får läsa. Inte kreti och pleti. Pöbeln ;)

Idag har jag i alla fall gått och smålullat här hemma, lenat halsen med Kashmirte från Kusmi med honung i. När halsen kändes lite bättre gick jag över till kopiösa mängder kaffe. Var jag inte pigg tidigare så är jag som en Duracellkanin nu. YIIHHAA!! Gillar inte att vara hemma om förmiddagarna, jag får absolut inget vettigt gjort. Tiden går så långsamt, hör sekungvisaren ticka i huvudet på mig samtidigt som jag inte tycker att jag hinner starta något stort innan jag ska iväg till jobb.
Nåja, lite gjort har jag fått så ni ska inte tror att jag suttit med fötterna på soffbordet och klappat mig på magen. Dragit upp persiennerna, bäddat sängen, tömt diskmaskinen och dammt av lägenheten. Att allt idag sen tog någratimmar är en annan femma. Men i morgon blir bättre!
Då ska jag julfixa här mer och det krävs en städning med dammsugare och rengringsmedel (kan lugna sambon att jag inte tänker möblera om, dock får vi og bära ner lite i källarförrådet ändå, med tanke på din leverans..).

Nåja, har förberett lite inför kvällen och fått ut Elsa på en lång morgonrunda. Stått vid ytterdörren när jag skulle låsa och luktat något frenetiskt på dörrkransen att det snart växer granris och kanel i näsan på mig.

Ska strax ta min fina cykel på för landborgen och bege mig på ett möte som jag är fruktansvärt nervös inför. Det är något med myndigheter, de gör mig knäsvag. Likaså Radiotjänst! Det kör runt i magen och jag mår illa.. Känner mig alltid så utsatt och synad ända in i sömmarna på underkläderna..
Nåja, sen blir det jobb, jobbar stängning idag och det gillar jag.

Har fetemycket tvätt som väntar ikväll men tackar gudarna för en arbetsvillig och stark sambo som börjar med det innan jag kommer hem från jobb. Som tack blir det thaifisk ikväll med ris!

Ciao Ciao!

2009-12-06
13:14:44

Andra advent

Vaknade av att kärleken packade väskan tidigt i morse och for iväög på rådjursjakt. Somnade vackert om med hunden i sängen tills mamma ringde och väckte mig att hon kom och hämta oss om en stund.

Har hjälpt henne att möblera om och fikat lite. Sitter nu poch låter tiden rinna förbi mig framför datorn. Så skönt att bara vara för en dag. Göra inget särskilt och ladda batterierna.
Veckan som kommer är fylld av jobb, möten, sjukhus besök och julfest med jobb. Inte längesedan vi var ute med jobb så det ska bli riktigt kul!
Ska även försöka hitta något snyggt att ha på mig nere på Nova Lund när jag ändå ska neråt Lund i veckan.
Dock lite sugen på att se om jag kan fixa ihop något snyggt av det jag redan har. Längesedan jag använde Betseyklänningen, eller köra på kjol och en snygg halternecktop från Lipsy.. Men som sagt, Topshop lockar. Har sett en del fina grejer på hemsidan som jag hoppas kunna hitta i butiken också..

Well well, dags att ladda batterierna och bara mysa!