Lilla Rara Sara

2011-09-29
10:02:31

110929
Livet går på som vanligt. Erkänner att det är rätt jobbigt att ha en pågående renovering hemma, ska bli så skönt när det är klart! Man får liksom inte rent någonstans i huset trots att man städar och städar, och tillslut pallar man inte att städa och låter det se ut som det gör..

Nu har en servicekille varit här och kikat på diskmaskinen och jag ska fortsätta med lite småfix här hemma. Ska försöka bli lite mer organiserad än vad jag är idag och inte skjuta på saker och ting. Ska också gå en långpromenad med hunden innan jobb så att hon får röra på sig innan hon ska till sin "morfar".

Hade tankarna på att köra till gymmet idag också men har ingen bil hemma då mamma lånat en till jobb då deras gått sönder. Så typiskt.. I morgon blir det gymmet däremot!

Härromdagen fick jag några fina geberablommor av min Kärlek. I älsklingsfärgerna orange och rosa.


Bjuder på en bild från min möhippa på mig och min gamla bästis.

2011-09-28
11:02:10

En resume?
Har haft några dagars ledighet från jobb och har inte suttit något vid datorn hemma heller. Sköna dagar. Det har fixats en del med huset och trädgården.
2 Äppleträd och en Päronträd har planterats, likaså flera funkior och prynadsgräs.
Jag har besökt bokmässan med min mor och handlat flera böcker. Plockat svamp med en av mina bästa vänner och talat om livet och bara varit. Passat på att vila en del.
Min gamle hund gick prov i lördags och är nu godkänd eftersökshund! Inte illa pinkat för en 6 år gammal terrier som började med jakt sent i livet.

Sedan belönade jag mig själv med en ny väska. En Mulberry Bayswater small i svart. Love! Känns mer ok för mina leder att kånka runt på än på den gamla bayswatern. dvs, jag kan inte fylla den med lite mycket skit!

2011-09-22
12:45:57

Fridag!
Jag har tagit en veckas semester från jobb för att vila upp mig. Ta det lugnt och bara vara. Samt att få lite gjort i trädgården, ta bort tapeter i hallen och träffa vänner.

När det kommer till trädgården så ser den ut som en knarkarkvart. Hemsk med andra ord. Hela sommaren har vi bara klippt gräset och resten har fått stå orört av diverse olika anledningar. Nu är det daga att ta tag i den och det ska även planteras lite nya träd samt växter. Men innan dess måste jag röja bort allt ogräs som är ivägen.. Inte det lättaste när man känner sig orkeslös men vilar ofta och försöker se det som ett gympass ;)

Nu har jag precis ätit lunch och ska bege mig ut igen..
Varför kunde inte en trädgårdsmästare ingått i husköpet? Haha

Men har en fin belöning som väntar på att inköpas när jag röjt klart. Så det gör en lite taggad också. Börjar på M och slutar på berry!

2011-09-14
09:24:12

Ciao!

De senaste dagarna har varit jobbiga. När det var dags att hålla helg i torsdagskväll och man slappnade av lite så kom ett rejält halsont. Nu har man legat i halsfluss men idag ska jag försöka mig på jobb. Det är inget vidare att gå hemma om dagarna, blir rätt rastlös..

Det mest irriterande är att jag inte kunat träna, något jag börjat tycka är riktigt kul. Känner mig mycket piggare när jag tränar och framför allt gör det en glad efteråt!

Nåja höstvädret har verkligen kommit hit och jag ska bege mig ut på en längre promenad nu med hunden innan jobb!

2011-09-05
20:06:43

Måndagar...
Ibland vill man vara så mycket mer än vad man är. Även om jag tog det lugnt efter träningen idag så tog jobbet musten ur mig senare..
Vill så gärna.
Efter jobb var jag inte alls sugen på att ställa mig vid spisen och min syster har aldrig lagat mat i mitt kök (induktion kan vara knepigt för den som inte ens lagar mat hemma) så vi lejde bort den. Vars ett 9pack nuggets från Mc donalds.
Nu sitter vi här framför Idol, brasan tänd och knaprar morötter. Den ena förkyld för att det ösregnat idag den andra trött och öm i  kroppen.

Imorgon ska jag ta det riktigt lugnt innan jobb. Bara den vanliga rundan med hunden och så ska jag på en sminkning innan jobb. Vardagslyx på hög nivå har det varit de senaste dagarna!

But hell, I´m living the dream!

2011-09-05
09:00:28

Kartell Fly

Vi håller som sagt på att renovera här hemma och i vinter höst kommer hallen och vårt andra sovrum vara klart. I hallen ska vi ha infällda spottar men i sovrummet är jag sugen på en lampa från Kartell. Frågan är vilken färg. Jag tror ljusgrå eller ljusblå blir mysigast..

2011-09-05
08:46:02

Träning
Då det spörengar ute är jag inte ett dygg sugen på att cykla närmre 5 km till gymmet. Bilen är det denna veckan inte tal om att ta då mannen har bmw:n uppe i Timrå unger älgjakten. Vår lilla Skoda kan jag inte köra så den får stå kvar på uppfarten. Alltså blir det träning hemma. Har bara en stegmaskin och gummiband men med lite tålamog så kan jag nog få in några övningar med det och situps..
Dock kännerj ag mig inte lika motiverad att träna hemma som på gymmet.. Men vill inte riskera att mina leder då de har en tendens att bli stela och ömma när jag är ute längre stunder i regn.. Damn reumatism!

Brukar ni träna?
Och vad tränar ni då?

2011-09-05
07:26:44

God morgon!

Här fanns det ingen chans att vara för sömning idag. 6,45 drog lillasyster upp mig med orden "du kan inte sova så länge", då hade hon varit vaken sen 5,15!
Vad är det för snack om att tonåringar sover mycket? Kanske i andra familjer..
Nu kom jag i alla fall upp så jag kan sticka till gymmet innan jobb med, så lite har jag att tacka henne för.

2011-09-04
14:22:33

Städa städa!
Har nog haft den lugnaste söndagen på länge!
Det blev en brioche och Nespresso till frukost innan jag tog cykeln till gymmet för en 55 min ansiktsbehandling. Var riktigt skönt!  Då jag har årskort på gymmet så hade jag 20% rabatt på spaprodukterna så passade på att kolla med hudteurapeten vad för sorts produkter jag behövde. Mina gamla är slut och de senaste veckorna har jag använt min mans ansiktskräm och tvättat ansiktet med tvål! Så även om det kostar en del att köpa både rengöring och kräm på en gång så behövdes det och bra produkter håller länge!
Denna gången testar jag Nimue. Har haft Dermalogica i flera omgångar men detta hoppas jag ska vara drygare. Även om Dermalogicas produkter håller i 4-6 mån så hoppas jag på 6 mån här ;)

Kom i alla fall hem från behandlingen och passade på att rengöra allt mitt smink och slänga gamla produkter. Blev rätt mycket jag slängde, används det inte eller är gammalt varför sparar jag då på det?

Städade hela badrummet och tog köket i samma veva. Senare i eftermiddag ska jag hänga kläderna i walkincloseten lite snyggare. Så man får mer ordning.

2011-09-03
10:14:26

Love those saturdays
Jag lovade mig själv en sovmorgon. Blev till nio och då gick jag upp i köket för att baka. Ikväll ska det bli briocher med choklad till fika. Ska verkligen försöka mig på att äta frukost VARJE dag nu också... Lättare sagt än gjort, men måste verkligen försöka..
Nu ska jag bara vara, så gått det går när man är rastlös som person. Fixa lite här hemma, gå en promenad men framförallt försöka att ha en hemmadag idag.

2011-09-02
21:55:20

TGIF but I wish it was Saturday


Är egentligen inte så social av mig. Gillar att vara själv. Men idag har jag verkligen varit social med råge! Kan bero på att min man är iväg och då vill jag helst inte vara ensam. Inget  fel på andras sällskap, men det finns en anledning till varje jag gifte mig med honom. Mitt hjärta.

Cyklade bort till några vänner på lite kaffe och snack. Härligt att det var på pass varmt att vi kunde sitta på altanen! Mannen i det huset försökte skrämma upp mig då han listade ut att jag är mörkrädd när jag är själv. Nu under kvällen har han smsat och frågat om jag varit i källaren.. Nejhejdu! Den här kvinnan har tänt varenda lampa i huset och varenda rum är larmat nu när jag ska lägga mig. Hunden ligger nedanför sängen... och jag är en riktig kyckling!

Kom nyss hem från middag med världens bästa C. Så skönt att vi kan ventilera allt med varandra!
Lovade mamma att jag skulle försöka mig på en sovmorgon. Numer har jag blivit rätt duktig på att piggna till alldeldes för tidigt på morgonen oavsett vardag ellet helg...

Nåja, en film väntar och tv:n är förprogrammerad på insomning ;)


Gårdagens köp! En riktig goströja!

2011-09-02
16:09:58

TGIF

Idag är en ledig dag. När det står så i kalendern är det egentligen fullspäckat. Fullspäckat men ändå relativt oplanerat. Så är det varenda eviga gång. Härligt ändå.
Cyklade till gymmet i morse trots gårdagens illamående. Körde att pass och stack sedan hem till föräldrarna för frukost och pyssla om mamma.
Min stackars mamma har haft en riktigt oturs vecka. Förutom ett rån förra fredagen så har hon nu gått och skadat knät när hon gick med Sixten.


Hann med att handla på Willys innan jag stack ner i stan. Älskar verkligen att handla mat. Hade jag inte gillat kläder så mycket så hade jag enkelt shoppat upp min lön på mat. Har nog att göra med att man vuxit upp i en mataffär. Aldrig riktigt haft chansen att åka och handla förren man flyttade hemifrån..
Laga mat och baka står högt i kurs hemma hos oss!

Efter koftköpet mötte jag upp min syster som slutat skolan för veckan. Tog var klassiker på Espresso House. Levain mozzarella kyckling och en liten cappuccino. Kikade på fina smycken och tog en sen buss hem.
Hemma väntade grannens barn på mig. Lovat att köpa jultidningar av henne. Tidningar och tidningar, blev två böcker :)

Ikväll blir det kanske stan igen med C, annars ska jag ge mig an min deckare jag har här hemma!

2011-09-02
15:57:46

Hunkydory
Nu känns det verkligen som att det är köpstopp ett tag fram över, eller i alla fall tills vi ska till bokmässan om några veckor. Men då är det bara böcker som gäller!

Idag fick Japan Knit från Hunkydory följa med hem. En klassiker från det märket så kändes ändå som ett rätt lugnt köp då den funkar länge.

2011-09-01
14:52:04

Höstsnyggt
First Mate Knit in Season
Denna tröja från Hunkydory fick igår följa med hem från Spritit på Väla efter att jag och mamma varit där en snabbis innan jobb.
Hann med att köpa ett par klassiska svarta skinn boots från Trampolin också samt ett läppstift från Estee Lauder i färgen barely nude.
Hade lagom ångest när jag kom till jobb efter att ha spenderat så mycket pengar men hellre bra grejer för lite mer som man kan ha länge än skit till ingenting. 10 min efter att jag kommit till jobb så klantade jag till det med Sodastremen vi har i köket och hela min tröja blev blöt. För att undvika wet-tshirt looken så fick den nya tröjan åka på!

Någon till tjocktröja ska jag försöka hitta även om jag är sugen på samma modell men annan färg..

2011-09-01
14:43:04

Sjukdag..


Om man har en vilja, varför följer man då inte den? Dålig karaktär I guess.. Något jag har. Dålig karaktär. Fruktansvärt. Vissa saker sköts galant, proffsigt, vissa bara försvinner i minnet.
Just nu har jag några mål och jag känner att de kommer faktiskt att funka. Även om det är några sk hinder på vägen.  Men allt för att bli bättre!

Idag ligger jag hemma dålig. Men på något vis ska jag ändå försöka mig på en svängom med dammsugaren.
Då jaktsäsongen är inledd så är det jag som står för markservicen här hemma. Ett hinder i markservicen enligt mig är att vi samtidigt renoverar hallen. Hallen består av tre plan. Källare/Entreplan/ovanvåning. Rätt stort projekt och det är en byggarbetsplats man kliver in i varje gång man kommer in i huset. Men det kommer bli så fint! När detta är klart ska vi ta oss an framsidan och trädgården. Dvs till våren. Ska bli så skönt  när allt är klart, även om det har sin charm att bo in sig i renoveringarna. Men då framsidan (asfalten, rabatterna ja trädgården i övrigt) ser ut som kom och hjälp mig så kan grannarna tro att det bor pundare i huset. Och det får dem tro ett tag till. Men insidan är så fin! Det vi renoverat alltså!

Nåväl, en stund med boken väntar innan jag ska hjälpa dammsugaren med dess uppgift. Imorgon beger sig karln norrut. Älgpremiär norröver nästa vecka. Jag hoppas orka träna en sväng och ta tag i huset! Vill ju ha det skinande rent!