Lilla Rara Sara

2011-12-30
11:56:00

Vårt träd
Julgranen då. Som snart ska ut för nu är julen slut!

Nästa år ska jag lobba ner för att ha julgransfoten i en korg. Det gick inte riktigt hem iår hos mannen så jag behöver nog si så där 12 månader på mig att bearbeta honom..

2011-12-30
11:02:35

TGIF
Igår var jag som sagt på bio. Såg senaste Stieg Larsson filmen och var på uruselt humör. Det hela hade att göra med att jag glömt bort att äta middag. Slängde i mig snacksen jag köpte redan innan filmen börjat och bredvid mig satt en främmande människa och luktade ciggarett. En doft jag verkligen inte klarar av just nu!

Men filmen då? Den var super! Bättre än den svenska versionen.
Kom hem och låg och pratade till midnatt och sen grubblade innan en mardröm slog till. Har sovit uselt med andra ord. Låg kvar i sängen länge uder förmiddagen innan jag orkade ta mig till duschen.

I vanliga fall hade jag haft ångest över att spilla tid på detta viset men idag kändes det lugnt. Jag ligger före i mina beräkningar och kunde på så vis unna mig att vara lat.

Nu väntar en stund med böckerna innan det blir lunch med mannen. Han är ledig och fixar med däck till min nya bil. Sedan vill han äta lunch inne i stan, jag är bara sugen på bakad potatis så det får bli ett mellanting och äta på Väla :)

2011-12-29
15:50:00

Mitt enda fynd
Jag är urkass på att "fynda" gamla saker. Vissa har verkligen ett öga för det, jag vill så gärna men icke. Det enda jag fyndat riktigt här i hemmet är min bar. Fann den för snart ett år sedan. Man kan snurra på den och inuti har den flera motiv..



Jag vet att många tycker dem är grotekst fula, men jag tycker den är så fin. I den har jag min Xanté och Campari, Whiskey samt några fina glas. Inget jag dricker nu men inte ska den tas undan för det!
Jag dricker ju knappt annars heller men som sagt fin!

2011-12-29
15:42:00

Tulips
Vi hade som sagt alla hemma hos oss på julaftonen och när svärmor kom så hade hon med sig svenska tulpaner till både mig, mamma och mormor.

Älskar blommor. Både i kruka och vas! Och jag tycker nog allt att de är som vackrast när de stått några dagar och nästan hänger

2011-12-29
14:01:00

Kontraster

När det kommer till mat är jag väldigt klurig...

Likväl som jag älskar små små italienska korvar för alldeldes för mycket pengar eller skinka från små delikatessbutiker så älskar jag skitmat som Mc Donalds och köpe chokladpudding med hur många ingredienser som helst.

Min eftermiddagsfika är klurig.

Senare ikväll blir det bio med den kvinnliga delen av familjen. Och när mannen kommer hem från jobb så har han nybakat som väntar på honom!

2011-12-29
13:48:08

Voila!

Jag har inte använt någon makeup på en vecka nu, förrens igår. Då skulle jag minsann sminka mig innan jag skulle in till stan?
Varför? Min hy känns förfärlig nu..
Inte kan väl finnarna kommit så snabbt? Måste ligga längre bak i tiden..

Nåja, ska verkligen bättre mig med peelingen och rengöringen i framtiden!
Känner ju att min peeling/scrub från Nimue gör underverk så varför använder jag den inte regelbundet?

Här är jag i alla  fall, osminkad och håret är ofixat. Inte för att jag någonsin varit en hårmänniska. En sådan som stått framför spegeln och fixat. Man kanske skulle blir det med? Med mitt tunna hår, som inte ens verkar vilja bli fylligt under en graviditet..

2011-12-29
12:15:51

Livet på en pinne
Fisen har tre platser hon riktigt gillar. Sängen, höger armstöd på soffan och vänster armstöd på samma soffa. Där ligger hon om dagarna och har vrålkoll på allt som händer här hemma.

Tittar på brasan, tittar på tv och tittar på grannarnas katter som går i vår trädgård.

2011-12-29
12:11:31

Dagens lunch
... blir gårdagens korvgryta och pasta med en Ramlösa.
Har aldrig varit så förtjust i korv innan men nu sen jag blev gravid funkar det mer än bra..


Och då jag känner mig riktigt duktig idag ska jag belöna
mig med en efterätt och espresso efter maten.


2011-12-29
09:58:13

Silver skålar tack
Jag söker just nu efter både skålar och krukor från DAY Home (eller liknande) till sovrummet. Vet att Campadre sålt för ett tag sen men givetvis var man dumsnål och väntade..

Jag är sådär super duper hundra säker på att det skulle bli perfekt där i sovrummet nämligen.
Nåja, får hålla ögonen öppna!

2011-12-28
14:51:53

Är det lill-lördag så är det!
Nu är jag halvvägs in i graviditeten. Vecka 21 och jag har än så länge gått upp 5 kg.
Dagarna springer iväg. Känns som jag inte fått gjort så mycket som jag velat här hemma. Men känner också att jag satsar bra på det jag påbörjat.
Varje dag tänder jag brasan innan allt startas och några pauser behövs för mitt ryggont.
Idag blev det en vända till stan för bankbesök och handling av mat. Fick skjuts in av mamma som var ledig och vi passade på att gå i affärer och handla i delikatessbutiken. Ikväll väntar nämligen en överraskning för mannen när vi kommer hem från handlaren.
Fram tills dess ska jag fortsätta med mitt och förhoppningsvis hinna dammsuga av vardagsrummet och toaletten.
I morgon satsar jag på bullbak och tvätt!
Har även slagit till på två plagg från Tintinstyle.se som jag hoppas kommer hem till mig snart. Ett från Odd Molly och ett från by TiMo. Anar att det inte hinner hem till nyår men till trettonhelgen vore fin fint!

2011-12-26
21:10:50

Shopping
Är i ärlighetens namn inte så glad för att shoppa numer. Speciellt inte kläder. Det är inte alls intressant. Förutom ikväll..
Kikade in på tintinstyle.se och hittade en kofta från Odd Molly och en klänning från by Timo som jag vill klicka hem. På julrea och allt och fanns i min storlek. Ändå drar jag mig..

2011-12-26
10:55:28

Christmas 2011
Julen har verkligen varit underbar. Så mycket bättre.
Båda familjerna samlades hos oss för gemensam julmiddag med julbord uppdukat i köket (och det är nu jag ångrar att jag inte laddat kameran). Så himla fint hade vi fått det!
Maten var som vanligt supergod, vi åt och umgicks hela kvällen och trots att mormor och morfar är gamla så gick de inte hem förren vid elva.
Igår på juldagen så tog vi det bara lugnt. Precis som man ska göra en juldag. Åkte i och för sig och köpte en torktumlare på julrean annars bara slapp. Så soft! Åt rester och tittade på tv. Läste ut min bok och åt senare middag hos mina föräldrar. Lutfisk, som alla andra juldagar.
Idag, trots röd dag börja allvaret. Jag har suttit med näsan i mina böcker och gnuggat geniknölarna under morgonen (efter att räkningarna betalts). Brasan är tänd och mannen plus hund är på rådjursjakt. Eftermiddagen är helt tom men jag tror det kommer bli en runda till stan om det inte är alltför mycket trängsel.

2011-12-22
19:25:09

Torsdagsmys istället för fredag
I garaget står något som snart förhoppningsvis blir mitt. I ugnen står det godaste som finns (potatisgratäng). Förra årets julklapp står tänd i vardagsrummet och jag kopplar av med ett glas julmust. Det där med alkoholfria viner är inget jag fastnat för ännu. Rödvinet smakar saft och det vita kan jag inte identifiera riktigt. Det är bara skumt..
Magen växer så det knakar. Skrattar åt mig själv som tyckte att det var stor förra veckan osv. Dock står vågen på samma siffra som veckorna innan, men det lär nog röra på sig snart.
I morgon är vi båda lediga. Allt inför julen som inte är fixat ska fixas. Rödkålen ska lagas och vi ska förbereda för familjernas middag på lördag. Sen ska vi på ett ärende också, årets julklapp kanske, vem vet..
Tänk nästa jul har vi en liten...

2011-12-22
19:19:14

En era är över
Det var med blandade känslor jag steg upp i morse. Drack mitt morgonkaffe och drog mot jobb. Sista dagen bland mina älskade kollegor som jag tycker om så mycket. Samtidigt som det känns svårt med tanken att inte träffa dem varje dag så känns beslutet rätt.
Nu ska något nytt påbörjas!
Jag tillåter mig julledigt till måndag. Det där med semester har aldrig varit min grej..

2011-12-19
09:41:32

dag 1 av 4
Igår fanns det inte alls tid till bloggande. Julbakade och klädde granen. Bästa vännerna kom på fika och jag fick snusa bebis. Senare blev det middag och filmkväll med killarna. Jägarna 2.  Jag gick och lade mig lite tidigare då det var full sjå i magen och jag var trött efter hela dagen..
Idag drog jag mig i sängen. Ändå hann både min man och chef ringa och fråga saker. Skönt att höra att man behövs ;-)
Nu blir det lite fix här hemma innan jag ska dra mig till jobb. Sen blir det en tidig kväll (roliga jag) för i morgon är dagen verkligen fullspäckad..

2011-12-17
22:38:38

2011 12 17
Lördagen blev minst sagt händelserik. Förutom en superkul show på Amiralen i Malmö med Robert Gustafsson så har jag myst med min familj nu på kvällen. Åt en god tvårätters middag innan showen och hemma hade mamma gjort räkmackor till Så Mycket bättre.
Lite tråkigare än att jag fått sålt min bmw idag. Egentligen är det bra då jag behöver en större bil när barnet kommer. Gärna en där både hunden och barnvagnen får plats i där bak. Men jag saknar den redan. Ebba (som jag döpte den till) är den enda av alla våra bilar jag verkligen gillat att köra och äga.
Ännu tråkigare är att lilla Elsa inte mått så bra på förmiddagen och inte riktigt varit sig själv under resten av dagen. Flickan har inte heller ätit på länge förrens ikväll då vi fick i henne vatten, dillchips och en bit hamburgare. Lussekatter kan funka också.. Torrfoder går bort numer när hon inte mår bra och bara hon får i sig något så är jag nöjd.

2011-12-16
16:27:03

Fredagsmys
Hur jag fick förmågan att lyckas gå uppp tidigt i morse vet jag inte. Inte med tanke på att jag hade så ont igår kväll att jag kved varje gång jag skulle vända mig i sängen.
I alla fall, tack vare att man var uppe och väckte tuppen så har jag fått massor gjort utan att behöva stressa eller ta ut mig. Hämtade ut paket och åkte och handla.
Sedan kom min käre far och hjälpte mig in med allt i huset så att jag kunde packa upp.
Hatar verkligen att shoppa/handla tycker det är urtråkigt numer. Men att handla mat älskar jag. Kan bero på att jag är uppvuxen i mataffär som föräldrarna haft och aldrig riktigt åkt och storhandlat förrens jag blev vuxen, stor.
En julklapp till pappa och strumpbyxor till mig behövdes fixas så jag körde mot Väla shoppingcenter.
I morgon ska jag nämligen på show med min andra pappas jobb medans mannen är på julfest. Sen jag gifte mig har jag ju två föräldrapar.
Kära A ringde och jag  körde iväg till hans jobb och hämtade en bok till mina studier som hans mamma gett mig. Så snällt!
Nu är jag hemma och tvättar och bakar saffransbullar. Har lovat att ha middagen klar när mannen kommer hem och jag hoppas på en bra film ikväll.

Den lyckligaste dagen i mitt liv..
Två veckor senare fanns vi där för varandra och ännu en vecka senare
åkte vi på världens mest behövliga bröllopsresa..
Nu är vi halvvägs genom nio månader och ett helt nytt liv...

2011-12-16
08:31:43

Det blir inte alltid som man tänkt sig
Just nu är jag inne i en fas då jag känner mig hängig. Ständigt något som hänger över mig. Mår lite si så där.
Hela gårdagen låg jag i sängen med ryggont så då blev det inget gjort, vare sig för mig på jobb eller här hemma.
Idag gick jag upp när mannen körde till jobb. Tände en brasa i kaminen och har sedan dess försökt planera dagen.
Har lovat mannen att göra allt i lugnt tempo för allas skull.
Efter jul ska jag verkligen rå om mig själv och försöka att inte stressa.

2011-12-14
10:17:00

2011-12-14
Sitter som vanligt med mitt Nespresso kaffe. Denna gång försöker jag få ihop en handlelista till när jag ska åka och handla all julmat. Eller vår del av julmaten till säga.
Plus allt annat som behövs här hemma. Men just nu har jag bara julmat i tankarna och vill göra så mycket, synd att ens energi inte vill göra lika mycket..
Nåja, lite ska jag göra i helgen och dagen innan julafton kommer bli intensiv utav guds nåde. Då är det städ och mat hela långa dagen. På julafton ska vi nämligen vara hemma hos oss i vårt stora hus.

2011-12-13
19:58:06

2011-12-13
Från att ha börjat dagen med något som såg ut att bli en tokförkylning så har den bara blivit bättre!
Timmarna på jobbet springer iväg nu när jag har min ersättare där och lär upp. Riktigt kul och hon kommer klara det skitbra!
Sen blev det bilen hem och middag med kärleken innan min familj klampade in på spontanfika och syster skulle låna klackar och klänning inför stundande stor fest på skolan. Svarta klackar och min Betsey Johnson blev det och hon kommer bli så fin!
Nu ska jag se vad som finns att erbjudas på tv innan jag går och lägger mig tidigt.
Har till och med missat att det är lucia idag..

2011-12-12
10:19:28

2012-12-12
Jag tror alltid att jag ska hinna med mer än vad jag gör. De senaste dagarna har jag kört efter att inte göra något, eller så lite som möjligt. Visst har det hunnits med saker och ting men inte alls så mycket som om jag varit effektiv. Skönt ändå. Även om det ligger över mina axlar nu, allt som ska fixas inför jul. Innan jag avslutar ett kapitel och påbörjar ett nytt.
Julen kommer bli väldigt speciell för mig iår. Kanske kommer jag berätta för er senare.
Mitt stora problem just nu är att jag arbetar eftermiddagar, dvs börjar efter lunch.
Jag sover på tok för länge och hinner inte göra allt jag vill innan jag måste sticka till jobb. Anledningen till att jag sover länge är att jag knappt sover på nätterna. Då ska det upp och kissas stup i kvarten och sedan ska man försöka somna om...
Nåja, nu ska min nespresso drickas upp innan jag går loss med dammsugaren.

2011-12-03
10:08:32

Saturday
Dåligt med bloggande de senaste dagarna..
Igår infann sig lite energi och då var jag i köket. Bakade och lagade en fantastiskt god middag till mig och mannen.
Ryggbiff, potatisgratäng á la Mannerström (men med en touch av Sara då jag lade på morötter överst, cravings..), stekta tomater och rödvinsås.
Till det ett gott rött vin.. Eller nej det var ju det.. Drack julmust. Gott det med men efter halva middagen slog det mig att jag har alkoholfritt vin i vinkällaren. Får bli till nästa helg!
Eller ikväll! Ikväll ska vi basta, blir nog bara en kort stund för mig men alltid något!
Idag vaknade jag tidigt. Mannen skulle ut och jaga och när Elsa insåg att hon skulle med så blev det fart på henne. Pip, gnäll och massa spring i hela huset ink sängen jag låg i. Det var nog en rätt lycklig hund som åkte på grisjakt med Mannen och P i morse. Och senare idag får jag hem en trött, skitig och lycklig hund som bara kommer vilja ligga och mysa hos mig.
Nu ska jag ta tag i mina smörkolor, slå in dem i papper innan jag ska in till stan!

2011-12-02
14:31:59

Julbak
Sådär ser det ut när jag bakar, läser något vid Kitchen Aiden plus receptboken som följs. Plus läser vid frukostbordet, gärna med datorn framme.. Röriga jag..
Som tur var stökar jag inte ner så mycket :-)
Än så länge har jag lyckats göra lussebullar och sockerkringlor med citronsmak!

2011-12-02
10:25:23

Julen del 1
Jag kallar det att försova sig på sin lediga dag.
Att vakna 2 h senare än beräknat. Antagligen behövde min kropp det och då jag legat dålig några dagar så har jag inte mer planerät än handling och bak. Julklappshandling med om jag var pigg på det men det är jag inte!
Kanske i morgon när jag ska in till stan och träffa en gammal vän jag kan ta lite av julklappslistan då.
Idag ska det bakas och mysas.
Fick hem Pernillas Jul för några veckor sedan och nu i början av december tycker jag det är dags att ta sig igenom ett bak. Det mesta lär säkert ätas upp långt inan julafton men då har vi lite på känn vad vi behöver kompleteringsbaka!
Nu är nespresson slut och jag ska ut till bilen och åka till Willys!

2011-12-01
09:36:03

Nordpolen
Känns som jag befinner mig på nordpolen just nu. Fryser och åter fryser. Tyckte jag mådde ok i går eftermiddag men under kvällen började jag må skit igen. Natten har varit svår och morgonen likadan. Funderade redan i gårkväll på att sjuka mig inför morgondagen men jag kunde ju må bättre på morgonen. Icke..
Efter mina rostade frukostmackor med ost och earl grey te så blir det sängen igen. Elsa anade nog vad som väntar för hon ligger kvar där under täcket.
Har nedsatt immunförsvar sedan tidigare och lillen i magen verkar fortsätta köra på det spåret enligt min barnmorska. Andra brukar få bättre immuförsvar. Men nu tar den all kraft från mig. Jag är som ett yttre skal som får ta all skit.
Att bebisen inte kan förstå att jag har massor att göra på jobb innan jul! Skitunge...
Älskade skitunge..